Minimaregelingen

De gemeente Duiven vindt het belangrijk dat u en uw gezin meedoen. Thuis, op school en in de samenleving. Voor inwoners met een laag inkomen en vermogen zijn er daarom (financiële) regelingen.

Wat zijn de voorwaarden?

 • U staat ingeschreven in de gemeente Duiven.
 • U bent 21 jaar of ouder.
 • Uw inkomen is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm.
 • U hebt geen vermogen/bezittingen boven het vrij te laten vermogen
  > Lees meer over welke inkomensgrens/vermogensgrens voor u geldt.
 • Studenten zijn in beginsel uitgesloten.

Welke minimaregelingen zijn er?

 • GelrePas
  Met de GelrePas ontvangt u een pastegoed om de kosten van een sportvereniging of culturele activiteiten en evenementen te betalen.
 • Deelname collectieve ziektekostenverzekering
  Voor inwoners met een lager inkomen en/of hoge zorgkosten heeft de gemeente Duiven samen met Menzis een zorgverzekering samengesteld: Menzis Garant Verzorgd. Hiermee draagt de gemeente bij aan het beperken van uw kosten.
 • Regeling voor inwoners met meerkosten door chronische ziekte of beperking of de pensioengerechtigde leeftijd
  Dit is een bijdrage van € 300,00 voor chronisch zieken, ouderen en gehandicapten. Zij hebben vaak verborgen kosten die te maken hebben met hun situatie.
 • Verruiming inkomensgrens deelname collectieve ziektekostenverzekering
  Is uw inkomen hoger dan 120% van de bijstandsnorm maar niet hoger dan 140% van de bijstandsnorm? Dan kunt u deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering van Menzis voor het pakket Garant Verzorgd 3 met een bijdrage van € 150,00.
 • Regeling vervanging witgoed
  De regeling is alleen bedoeld voor vervanging van noodzakelijke huishoudelijke apparaten als koelkast, wasmachine, gasfornuis of kookplaat. Er geldt een wachttijd van 3 jaar (met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm) voordat de inwoner in aanmerking kan komen voor deze regeling witgoed.
 • Fietsregeling Fietsenproject Duiven-Westervoortexterne-link-icoon
  Via het Fietsenproject van de kerk Duiven-Westervoort wordt aan kinderen van 4 tot 12 jaar en aan volwassenen een fiets verstrekt (beschikbaarheid is afhankelijk van de voorraad). (Ouders van) kinderen tussen 12 en 18 jaar kunnen voor de aanschaf van een fiets terecht bij stichting Leergeld.
 • Regelingen speciaal voor kinderen
  - Kleding en schoolspullen
  Een jaarlijks tegoed op je Gelrepas voor kleding en schoolspullen
  - Tijdschriftenpakket
  Bobo, Okki, Wild van Freek en National Geographic.
  - Diplomazwemmen A en B
  Diplomazwemmen voor A en B wordt eenmalig vergoed voor kinderen tussen 4 t/m 17 jaar. De uitbetaling vindt rechtstreeks plaats aan de gecontracteerde zwembaden. Deze regeling geldt alleen voor de zwembaden met een contract.
  - Computer/ Laptop/ Tablet
  Ouders met één of meer kinderen die in groep 7 of 8 van de basisschool zitten of voortgezet of beroepsonderwijs volgen, tot de leeftijd van 18 jaar, kunnen één keer in de 5 jaar een computer, laptop of tablet (incl. printer) vergoed krijgen op aanvraag. De vergoeding is maximaal € 500,00.

Aanvragen