Privacy

Bescherming van uw privacy

De gemeente Duiven verwerkt uw persoonsgegevens voor de uitvoering van haar wettelijke en publiekrechtelijke taken. De gemeente verwerkt persoonsgegevens over u doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze gegevens aan ons verstrekt.

Recht op privacy

Iedereen heeft recht op privacy. Daarom gaat de gemeente zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw gegevens. De gemeente Duiven verstrekt uw (persoons)gegevens niet zonder uw toestemming aan derden, tenzij de gemeente daartoe wettelijk recht op heeft. Voor de omgang met persoonsgegevens bestaan duidelijke regels die worden voorgeschreven in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Uw persoonsgegevens gebruikt de gemeente niet voor commerciële doeleinden.

Beveiligingsmaatregelen

De gemeente gaat veilig om met persoonsgegevens. Hiervoor neemt de gemeente maatregelen om misbruik, verlies en andere ongewenste handelingen met persoonsgegevens tegen te gaan. Deze maatregelen zijn conform de geldende gemeentelijke beveiligingsnormen.

Geheimhoudingsplicht

Medewerkers van de gemeente Duiven hebben een geheimhoudingsplicht. Daarnaast hebben alleen medewerkers toegang tot persoonsgegevens die daartoe bevoegd zijn en de persoonsgegevens ook nodig hebben voor een goede uitoefening van de functie. De functionaris gegevensbescherming houdt toezicht op de naleving van de wettelijke regels omtrent privacy.

Cameratoezicht

De gemeente Duiven maakt gebruik van cameratoezicht voor de volgende doelen: de handhaving van de openbare orde en veiligheid op straat, de handhaving van de verkeersveiligheid, de opsporing van criminaliteit en ter beveiliging van de gemeentelijke eigendommen. In de gemeente Duiven wordt op de volgende locaties gebruik gemaakt van cameratoezicht:

  • de omgeving van het gemeentehuis;
  • de omgeving van sporthal Triominos;
  • het begin van de Elshofstraat nabij supermarkt Lidl;
  • het begin van de Pastoriestraat nabij supermarkt Jumbo;
  • de Jochemstraat nabij de slagboom.

Uw rechten

Als inwoner heeft u een aantal rechten waardoor u het gebruik van uw persoonsgegevens door de gemeente kunt controleren.

De rechten die u heeft zijn:

  • recht op informatie
  • recht op inzage
  • recht op verbetering of aanvulling
  • recht op verwijdering of afscherming
  • recht op overdraagbaarheid
  • recht op bezwaar

Uw rechten gebruikt u door een schriftelijk verzoek in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven.

Uitbesteden van bewerken van persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens deelt de gemeente in principe niet met derden, maar het komt voor dat wij het verwerken van uw gegevens uitbesteden aan een externe partij. In dat geval maken wij schriftelijke afspraken over de beveiliging en geheimhouding van uw gegevens.

Bewaartermijn

De gemeente zal de verzamelde persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt nodig is, of wettelijke geregeld is, om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens zijn verzameld. In de meeste gevallen zijn de persoonsgegevens verzameld op basis van een wettelijke grondslag. In dit geval houdt de gemeente zich aan de wettelijke bewaartermijnen.

Gemeentelijke website

Wanneer u onze website bezoekt, worden gegevens vastgelegd. Zo krijgen we informatie over het aantal bezoekers, welke pagina’s het meest worden bezocht of de tijdstippen van bezoek. Deze informatie gebruikt de gemeente nooit voor het identificeren van individuele personen. De gemeente Duiven gebruikt persoonsgegevens, die via de website worden verzameld, alleen voor het doel waarmee u ze achterlaat. We houden ons hierbij aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Als u bijvoorbeeld een contact- of aanvraagformulier invult, gebruiken wij de ingevulde persoonsgegevens om op uw aanvraag of verzoek te reageren.

Facebook

  • Bij het plaatsen van een foto op Facebook heeft u toestemming nodig van de fotograaf.
  • Er mogen geen personen herkenbaar op de foto staan, zonder dat zij u toestemming hebben gegeven voor het openbaar maken van de foto via Facebook.
  • Maakt u een foto van de openbare weg, en er loopt toevallig net een persoon voorbij, dan is dat vaak niet te voorkomen. Let hierbij wel goed op dat de persoon niet te opvallend of herkenbaar op de foto staat. Anders heeft u de toestemming nodig van deze persoon.

Als er aanwijzingen zijn dat een foto niet voldoet aan deze eisen, dan verwijderen wij deze foto van ons Facebookaccount.
 

Cookies

De gemeente Duiven gebruikt alleen technische en functionele cookies. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Hiermee optimaliseren wij onze website.

Het verwerkingsregister

De gemeente Duiven verwerkt alleen uw persoonsgegevens als daar een wettelijke grondslag voor is of als u daar zelf toestemming voor geeft. Een grondslag is bijvoorbeeld de goede vervulling van de wettelijke en publiekrechtelijke taken. De gemeente houdt een register bij, waarin alle verwerkingen van persoonsgegevens zijn opgenomen.

Toepasselijk recht

Op deze privacyverklaring is Nederlands recht van toepassing.

Wijziging Privacyverklaring

Gemeente Duiven kan deze privacyverklaring altijd wijzigen zonder voorafgaande waarschuwing. Wijzigingen treden in werking vanaf het moment dat ze op de website van de gemeente Duiven gepubliceerd zijn.

Meer informatie

Voor vragen over de bescherming van uw persoonsgegevens of over uw rechten, of een klacht hierover neemt u contact op met de gemeente Duiven via gemeente@duiven.nl of via het telefoonnummer (0316)  279 111. Via deze contactgegevens kunt u ook een vraag of verzoek indienen bij onze functionaris gegevensbescherming. Wilt u meer weten over privacy, kijk dan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.