Thema-avond gemeenteraad over plaatsen flexwoningen

21 maart 2023
Nieuws

Het college van burgemeester en wethouders wil de gemeenteraad van Duiven graag bijpraten over het proces, om te komen tot een haalbaar plan en een locatie voor het plaatsen van flexwoningen in Duiven. Dit doet het college tijdens een thema-avond op dinsdag 28 maart. Deze avond is openbaar toegankelijk voor inwoners en belangstellenden.

Jongeren, starters en spoedzoekers zijn ook van harte uitgenodigd. De gemeenteraad van Duiven hoort graag hun stem tijdens de avond. Spoedzoekers zijn woningzoekenden die acuut een woning nodig hebben (bijvoorbeeld een gescheiden ouder met kinderen of jongeren die nog wonen bij hun ouders en graag hun vleugels willen uitslaan).

Let op: Tijdens deze thema-avond is het niet mogelijk voor aanwezigen om zich aan te melden of in te schrijven voor een flexwoning. De reden hiervoor is dat het project zich nog niet in die fase bevindt. 

Invulling thema-avond

De woningnood is groot. Ook in de gemeente Duiven. Wachttijden op een sociale huurwoning lopen op en een betaalbare woning op de koopmarkt is er niet of nauwelijks. Daarom wil de gemeente Duiven op korte termijn flexwoningen realiseren voor met name haar jongeren, starters en spoedzoekers. Het college van B&W start een onderzoek naar een geschikte locatie voor het plaatsen van flexwoningen. In april verwacht zij tot een voorkeurslocatie te komen. Het doel is om voor de Kerst van 2023 de eerste woningen te kunnen opleveren. Daar moet nog veel voor gebeuren. Er is nog geen locatie en nog geen projectplan. Daar wordt de komende tijd aan gewerkt.

Aanmelden voor thema-avond

De thema-avond is op dinsdagavond 28 maart in de raadzaal in het gemeentehuis van Duiven (Koning Willem-Alexanderplein 1). De avond start om 19.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via griffie@duiven.nl onder vermelding van ‘Thema-avond flexwoningen’. 
Digitaal volgen De thema-avond is ook liveexterne-link-icoon vanuit huis te volgen.