default iconNieuwsoverzicht

RSS-feed
 • Archeologische vondsten achter het gemeentehuis en Liemersplein

  In het noordelijk deel (richting Rijksweg) bevinden zich boerderijerven uit de middeleeuwen (ca. 8e eeuw-13e eeuw na Christus). Zuidelijk (toekomstige schoollocatie) zijn sporen uit de Romeinse tijd of de daaraan voorafgaande ijzertijd aanwezig (ca. 300 v.Chr.-300 n.Chr.). De locatie was in het verleden aantrekkelijk voor bewoning omdat in de ondergrond een rivierduin ligt. Deze rivierduin bood bescherming tegen overstromingen. Ook was de zandige ondergrond prima geschikt om landbouw te bedrijven, in tegenstelling tot de rivierklei in de omgeving. De middeleeuwse nederzetting lag op de top van het rivierduin. Bij het onderzoek zijn tot nu toe paalsporen en greppels gevonden en twee waterputten. De paalkuilen vormden samen de draagconstructie van gebouwen, maar de precieze omvang en vorm daarvan is nog niet bekend.

  Aardewerkscherven
 • Samen koers bepalen voor natuurinclusief tussengebied Duiven-Westervoort

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven willen met de gemeente Westervoort aan de slag met de ontwikkeling van het gebied tussen de kernen van Duiven en Westervoort. Het college vraagt de gemeenteraad hiervoor een startnotitie vast te stellen. Het doel: samen de koers bepalen voor een natuurinclusieve ontwikkeling van het gebied. Met ruimte voor groen en water, landbouw, sport en recreatie en eventueel kleinschalige en natuurinclusieve woningbouw.

  2 fietsende mensen
 • Samenwerking voor een betere woningmarkt

  De Woondeal Arnhem-Nijmegen is geactualiseerd. Hiermee leveren de gemeenten in de Groene Metropoolregio samen met provincie en Rijk haar bijdrage aan een beter functionerende woningmarkt. Naast afspraken over voldoende woningen zijn afspraken gemaakt over betaalbare woningen en duurzaam en circulair gebouwde woningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om de Woondeal 2.0 als uitgangspunt te hanteren. De gemeenteraad moet hier nog een besluit over nemen.

  Kaart gemeente Duiven
 • Energietoeslag voor huishoudens met inkomen tussen 120 en 150% sociaal minimum kan uiterlijk vanaf 1 maart aangevraagd

  Heb je moeite om de energierekening te betalen? Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor energietoeslag.

  Verwarmingsknop
 • Vogelgriep vastgesteld in Loo

  In Loo is op een leghennenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de circa 60.000 dieren op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Binnen de 1 en 3 kilometerzone rond het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 10 kilometerzone liggen 12 andere pluimveebedrijven. In dit gebied geldt per direct het vervoersverbod.

  Witte kippen
 • Gratis energiecoach: maak nu een afspraak

  Wilt u meer weten over bijvoorbeeld zonnepanelen of wat u kunt doen aan een hoge energierekening? Onze energiecoaches staan klaar om u te helpen energie te besparen.

  Energiecoach

Afspraak maken

U bent welkom in het gemeentehuis. Wij helpen u graag goed. Daarom werken wij alleen op afspraak.

Het gemeentehuis is dagelijks geopend en dit zijn de openingstijden:

maandag 8.00 - 12.00 uur
dinsdag 8.00 - 12.00 uur
woensdag 8.00 - 16.00 uur
donderdag 8.00 - 12.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.00 uur

 

Hiernaast op de maandagavond, in de even weken, van 18.00 - 20.00 uur.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of opmerking? Vul het contactformulier in.

Bereikbaarheid KlantContactCentrum

maandag t/m donderdag 8.00 - 16.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.30 uur
   
Telefoon: (0316) 279 111
WhatsApp: (06) 11 08 17 96

Bereikbaarheid Sociaal Loket

maandag t/m vrijdag 8.30 - 12.30 uur

 

Bezoekadres

Koning Willem-Alexanderplein 1
6921 ES Duiven

Postadres

Postbus 6
6920 AA Duiven

E-mailadres

gemeente@duiven.nl

Telefoonnummer 

(0316) 279 111

Blijf op de hoogte en volg ons online