Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Parkeren bij laadpalen

Goed om te weten

Een verkeersbesluit om een bord te plaatsen

Wanneer er een openbare laadpaal geplaatst wordt, wil de gemeente graag dat deze toegankelijk is. Bij de helft van de laadpalen staat daarom een verkeersbord. Dit bord geeft aan dat de naastgelegen parkeerplaatsen alleen gebruikt mogen worden voor het opladen van elektrische voertuigen. Dit bord mag pas geplaatst worden wanneer de gemeente daar een verkeersbesluit over heeft genomen.

Parkeerplaats alleen voor het laden van elektrische voertuigen

Ziet u een P-bord met de toevoeging “opladen elektrische voertuigen” bij een laadpaal? Dit betekent dat u de parkeervakken waar de pijltjes naar wijzen alleen mag gebruiken voor het opladen van elektrische voertuigen. Diesel- en benzineauto’s mogen daar niet parkeren. Hybride- en elektrische auto’s wel, maar alléén als ze moeten opladen. Een laadpaal is dus geen privé parkeerplek voor elektrische auto’s!

Parkeren bij een laadpaal zonder bord mag

De gemeente neemt maar voor de helft van de laadpalen een verkeersbesluit. Bij de andere helft van de laadpalen staat geen bord. Komt u een laadpaal tegen zonder bord? Dan mag u daar gewoon parkeren met elke auto. Doe dat wel alleen als verder alle parkeerplaatsen vol zitten, anders blokkeert u de toegang naar de laadpaal voor mensen die hem nodig hebben.