Kleur uw achterpad – voor een betere buurt!

09 mei 2023
Nieuws

Een beter en veiliger achterpad én meer saamhorigheid in de buurt. Bewoners van de Gabriëlstraat en de Hobbemastraat zorgden er voor, met een bijdrage van Kleur uw buurt maar vooral met elkaar.

Het achterpad van de woningen aan de Gabriëlstraat lag er al een tijdje niet goed meer bij. “De tegels waren verzakt, waardoor de putten in het pad uitstaken”, vertelt bewoner Louis de Gruiter. “Zeker in het donker was dat gevaarlijk. Vorig jaar hebben we met de aanwonenden van het pad de koppen bij elkaar gestoken. We hebben een plan gemaakt voor het in orde maken van de tegels én het aanbrengen van verlichting voor extra veiligheid. De buren uit de Hobbemastraat zaten met hetzelfde probleem en deden ook mee.”

Veiliger en lichter

Een van de buurtgenoten wist de weg naar Kleur uw buurt. “Als je een idee hebt om samen de buurt te verbeteren, kun je een bijdrage krijgen van de gemeente. Via de website hebben we met de Hobbemastraat een aanvraag gedaan. Dat ging heel vlot. We hebben voor elk achterpad 500 euro gekregen. Met dat geld hebben we de nodige materialen gekocht en solarlampen aangeschaft. Daarmee zijn we aan de slag gegaan. Eigenlijk hadden we er drie weekenden voor uitgetrokken, maar uiteindelijk hebben we achter elkaar doorgewerkt. In negen dagen was het gefikst!”

Meer saamhorigheid

Het initiatief ging verder dan het opknappen van het achterpad. Dankzij de gezamenlijke actie verbeterde ook de saamhorigheid in de buurt. Louis: “We hebben leuk samengewerkt en hebben nu nog steeds regelmatig contact. En als iemand ergens hulp bij nodig heeft, vraagt ‘ie dat gewoon in de app-groep die we hebben gemaakt. We hadden trouwens nog wat geld over van Kleur uw buurt. Dat gebruiken we deze zomer voor een gezellige buurtbarbecue!”

Kan uw achterpad ook wel een opknapbeurt gebruiken? Of heeft u een ander leuk idee voor uw buurt? Kijk op de pagina Kleur uw buurt.