volunteer-work iconKleur uw buurt

Heeft u samen met vijf andere bewoners een leuk idee voor uw buurt? De gemeente heeft geld beschikbaar voor acties die de buurt verbeteren. Vraag een bijdrage aan via het aanvraagformulier.

Welke activiteiten

Kleur uw buurt is bedoeld om de buurt en het groepsgevoel te verbeteren. Zodat inwoners zich meer verbonden voelen bij hun directe leefomgeving. Dat kan op veel manieren. Van groen aanleggen tot het organiseren van een buurtbijeenkomst. Natuurlijk moeten de bewonersacties wel passen binnen de bestaande wetten en regels. In 2023 hebben we twee extra thema’s:

  • Kleur uw achterpad
  • Buitenspeeldag op 14 juni

Kleur uw achterpad

Grenst uw woning aan een achterpad? En kan dit wel wat kleur gebruiken? Maak uw buren enthousiast en vraag samen een bijdrage van Kleur uw Buurt!

Een achterpad of brandgang is fijn. Zo kunt u met uw fiets, brommer of kinderwagen bij de achterdeur of schuur komen. Of u heeft een handige uitgang om (tuin)afval te verwijderen. Maar achterpaden worden vaak een beetje vergeten. Er groeit onkruid, er staan misschien afvalcontainers of de verlichting werkt niet (meer). Hierdoor ervaren mensen het achterpad vaak als onveilig. Wilt u samen met minimaal 5 andere aanwonenden jullie achterpad kleuriger en veiliger maken? Dien jullie plan in en vraag een ondersteuningsbudget aan.

Buitenspeeldag

Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren lekker bewegen én doen sociale vaardigheden op met vriendjes en vriendinnetjes in de wijk. Het bewonerspanel van Kleur uw buurt sluit daarom aan bij de Buitenspeeldag van Jantje Beton. In 2023 is de Buitenspeeldag op woensdag 14 juni. U kunt dan een straat afsluiten voor verkeer zodat kinderen fijn op straat kunnen spelen. Organiseer met en voor buurtkinderen zo’n leuke buitenspeelmiddag! U kunt budget aanvragen bij  Kleur uw buurt. Maar ook bij Jantje Beton. Kijk voor meer informatie op de website van Jantje Beton.

Kleur uw buurt is er ook voor:

  • Ideeën over het verzorgen van openbaar groen. Denk aan het aanleggen van een nieuwe groenstrook of het verzorgen van bloembakken aan de lantaarnpalen.
  • Het beheer van een speeltuin
  • Activiteiten waar je buurtbewoners ontmoet. Zoals een buurtbijeenkomst, een lunchclub of een kinderspeelmiddag.
  • Ideeën rond veiligheid in de straat. Denk aan het beter verlichten van achterpaden of het plaatsen van een AED.

Bewonerspanel

Via Kleur uw buurt kunt u maximaal € 500 krijgen om aan de slag te gaan met uw idee. Een bewonerspanel beoordeelt uw plan. Het panel heeft sinds de start eind 2017 tot eind 2022 al 142 aanvragen gehad. Hiervan hebben er 115 een bedrag gekregen.

Het bewonerspanel bestaat uit inwoners. Dit zijn Kees van den Brink, Malayka Holland en Jan van Sadelhoff. Zij vergaderen elke maand. U heeft dan ook vaak al binnen een maand duidelijk of u een bijdrage krijgt van Kleur uw buurt. Heeft het bewonerspanel meer informatie of toelichting nodig? Dan krijgt u een uitnodiging voor het spreekuur.

Oproep: Het bewonerspanel zoekt versterking! Het bewonerspanel wil graag nog een of twee bewoners die mee helpen bij de beoordeling van de Kleur uw Buurt-aanvragen. Dit betekent één keer per maand vergaderen om de aanvragen te bespreken en te beoordelen. Bent u graag betrokken bij en denkt u in mogelijkheden om ideeën uit de buurt een stapje verder te helpen? Laat het weten aan Jolanda de Zeeuw.

Vergaderdata 2023

Het bewonerspanel vergadert elke 3e donderdag van de maand:

  • 16 maart
  • 20 april
  • 25 mei
  • 15 juni

Alle vergaderingen zijn in Dorpshuis Groessen: Sint Isodorusplein 4 Groessen. Er is een inloopspreekuur van 19.30 tot 20.00 uur waar u voor informatie en vragen terecht kunt. Het kan ook zijn dat het bewonerspanel u uitnodigt om uw activiteit toe te lichten.

Aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom.

Inspiratie nodig?

Hieronder een kleine greep uit de ideeën waarmee inwoners kleur hebben gegeven aan hun buurt. Kijk voor eerder uitgevoerde plannen op de Facebookpagina van Kleur uw buurt.

 

DKC Duiven heeft een nieuwe koersbalmat in ontmoetingscentrum de WijKern.

Foto mat DKC koersbal

Een mooie en natuurlijke oplossing voor de eikenprocessierups.

Foto van een mooie en natuurlijke oplossing voor de eikenprocessierups

Het doortrekken van de haag Hazelaar/Acaciapad.

Foto van doortrekken haag Hazelaar-Acaciapad

Afspraak maken

U bent welkom in het gemeentehuis. Wij helpen u graag goed. Daarom werken wij alleen op afspraak.

Het gemeentehuis is dagelijks geopend en dit zijn de openingstijden:

maandag 8.00 - 12.00 uur
dinsdag 8.00 - 12.00 uur
woensdag 8.00 - 16.00 uur
donderdag 8.00 - 12.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.00 uur
 
Hiernaast op de maandagavond, in de even weken, van 18.00 - 20.00 uur.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of opmerking? Vul het contactformulier in.

Bereikbaarheid KlantContactCentrum

maandag t/m donderdag 8.00 - 16.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.30 uur
   
Telefoon: (0316) 279 111
WhatsApp: (06) 11 08 17 96

Bereikbaarheid Sociaal Loket

maandag t/m vrijdag 8.30 - 12.30 uur

Bezoekadres

Koning Willem-Alexanderplein 1
6921 ES Duiven

Postadres

Postbus 6
6920 AA Duiven

E-mailadres

gemeente@duiven.nl

Telefoonnummer 

(0316) 279 111

Blijf op de hoogte en volg ons online