Elfi Lukkassen geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester

12 december 2023
Nieuws

Elfi Lukkassen is in de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond 12 december geïnstalleerd als kinderburgemeester van de gemeente Duiven. Zij is de vierde kinderburgemeester van onze gemeente. Voor het eerst hebben wij nu een vrouwelijke kinderburgemeester die ook nog eens uit Loo komt.

Elfi is tien jaar, woont in Loo en zit op de Bernadetteschool. Tijdens de verkiezingsavond op maandag 27 november werd zij uit vier kandidaten gekozen tot nieuwe kinderburgemeester. Elfi onderscheidde zich door een gedurfde presentatie. Zij wil ervoor zorgen dat kinderen meer naar buiten gaan en leren over gezonde voeding. Hiervoor heeft zij al boeren en tuinders uit de omgeving gesproken. Samen met mensen die bij de gemeente werken gaat zij deze ideeën uitwerken.

De installatie van Elfi betekent afscheid van oud-kinderburgemeester Joep Seijnaeve. Na zijn afscheidswoorden hing hij de kinderburgemeestersketen om Elfi’s nek. Joep heeft zich ervoor ingezet dat meer kinderen uit Duiven, Groessen en Loo betrokken raken bij de vele tradities die wij hebben, zoals het koningsschieten en de muziekverenigingen. Hij heeft hiervoor een videoserie gemaakt.

Joep heeft er ook voor gezorgd dat er nu een fotogalerij van oud-kinderburgemeesters is in het gemeentehuis, net zoals die er voor oud-burgemeesters is. Na de installatie van Elfi hebben de oud-kinderburgemeesters Lars Evers, Elias Kemperman en Joep Seijnaeve hun eigen foto aan de wand gehangen. Deze zijn te zien in de hal van het gemeentehuis.

Kinderburgemeester Elfi Lukkassen is via kinderburgemeester@duiven.nl bereikbaar voor iedereen die wil kennismaken of een idee met haar wil bespreken.