Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Kinderburgemeester

Kinderburgemeester Lars Evers

Wie is de kinderburgemeester?

Lars Evers is de eerste kinderburgemeester van de gemeente Duiven. Hij zit in groep 7 van Montessori IKC De Groene Ring.

Wat doet de Kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk aan de opening van een speeltuin, maar ook dodenherdenking en bij diverse andere evenementen. Soms voert de kinderburgemeester ook ‘burgemeesterlijke’ taken uit, zoals een opening of een toespraakje. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de gemeente Duiven en dan met name de kinderen die in onze gemeente wonen. Een kinderburgemeester kan zich ook inzetten voor een bepaald doel of project.

Hoe kom ik in contact met de Kinderburgemeester?

Je kunt in contact komen met de kinderburgemeester via het e-mailadres: kinderburgemeester@duiven.nl.

Hoe is Lars kinderburgemeester geworden?

In oktober heeft burgemeester Huub Hieltjes een oproep gedaan aan alle kinderen in groep 7 met de vraag wie de eerste kinderburgemeester van de gemeente Duiven wil worden. Daar hebben 13 kinderen op gereageerd. Er zijn vier kandidaten geselecteerd die een presentatie mochten geven.

Lars heeft goed aangegeven waarom hij de eerste kinderburgemeester moest worden, heeft een goede presentatie gegeven en was vrolijk. Op basis van zijn filmpje en zijn voorkomen tijdens de presentatie, mag Lars zich nu de eerste kinderburgemeester van de gemeente Duiven noemen.

Op 8 december 2020 is Lars benoemd door de gemeenteraad en door burgemeester Huub Hieltjes geïnstalleerd. Dit gebeurde door het afnemen van een belofte en het omhangen van de ambtsketen van de kinderburgemeester.

Tot wanneer is Lars kinderburgemeester?

Lars Evers is vanaf 8 december 2020 benoemd tot kinderburgemeester van de gemeente Duiven.

In het nieuwe schooljaar 2021/2022, na de zomervakantie, gaan we op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Lars gaat hierbij helpen en draagt dan het stokje over aan de nieuwe kinderburgemeester.