Wethouder Dominique van Dam maakt haar aftreden in Duiven bekend.

26 oktober 2023
Nieuws

Dinsdagavond 24 oktober heeft wethouder Dominique van Dam tijdens de raadsvergadering haar aftreden bekend gemaakt.

Burgemeester Huub Hieltjes sprak na haar bekendmaking de Raad toe: "We raken met wethouder van Dam een hardwerkende collega kwijt voor wie ik groot respect heb. Ik voel ook teleurstelling omdat het ons als college niet gelukt is om de verschillen te overbruggen. Het college kent Dominique als een bestuurder met een enorme passie voor woningbouw en voor haar inwoners. Ze heeft een tomeloze inzet en enorm doorzettingsvermogen en ze blijft altijd zoeken naar oplossingen voor de vraagstukken die voor haar liggen. Dominique is iemand die nooit zal opgeven om te doen wat ze vindt dat ze moet doen. Als college weten wij dat het, ook daarom, voor Dominique geen gemakkelijke beslissing is geweest. We zijn ervan overtuigd dat zij hier goed over nagedacht heeft en wij kunnen alleen maar respect opbrengen voor de moed die zij heeft om ervoor te kiezen terug te treden als wethouder.

Wethouder Van Dam gaf in haar verklaring aan dat haar hart bij DOED ligt en bij de inwoners en de ondernemers. Zij merkte dat zij op een punt was gekomen dat zij als wethouder niet meer datgene kan doen op de manier waarop zij dat graag wil doen. Dat betekende voor haar dat zij aan het college heeft aangegeven dat zij haar ontslag gaat aanbieden”.

Naar aanleiding van het besluit van wethouder van Dam heeft de fractie van DOED besloten zich terug te trekken uit de coalitie en dus niet met een andere kandidaat-wethouder komt.

Wilco van Brandenburg van Lokaal Alternatief zal, als fractievoorzitter van de grootste fractie, verkennende gesprekken voeren om te komen tot een nieuwe coalitie.