Vragen over het OV? Kom naar het inloopspreekuur!

12 januari 2023
Nieuws

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De gemeente Duiven wil het gebruik van het OV zo makkelijk mogelijk maken. Daarom kunnen inwoners met vragen elke maand terecht op het inloopspreekuur van de OV-ambassadeurs. Het eerste inloopspreekuur is donderdag 19 januari. Iedere derde donderdag van de maand kunt u tussen 14.00 en 15.30 uur zonder afspraak langskomen in de bibliotheek aan het Remigiusplein 11 in Duiven.

Tijdens het inloopspreekuur kunt u vragen stellen over het reizen met bus en trein. Bijvoorbeeld hoe u een OV-chipkaart aanvraagt. Of hoe u een reis kunt plannen via 9292. En welk abonnement het beste bij u past. De OV-ambassadeurs helpen mensen graag op weg om zelfstandig op reis te gaan.

Laagdrempelig

Wethouder Gemma Tiedink geeft donderdag 19 januari om 14.00 uur de aftrap voor het eerste inloopspreekuur in Duiven.

“Met het openbaar vervoer kun je veilig en milieuvriendelijk reizen in je regio”, zegt ze. “We vinden het dan ook belangrijk dat iedereen toegang heeft tot het OV. En dat de drempel om de bus of trein te pakken, zo laag mogelijk is. De inzet van de OV-ambassadeurs helpt hierbij. Net zoals de HaltetaxiRRReis, die je vanuit Groessen en Loo naar de bushalte of het station brengt.”

OV-ambassadeurs team Duiven

Het team OV-ambassadeurs in de gemeente Duiven bestaat uit Henny Noordhoek, Thea Brouwer en Stefan Melskens. Henny woont zelf in Duiven, de andere twee andere OV-ambassadeurs komen uit Arnhem. De OV-ambassadeurs zijn ook telefonisch bereikbaar via (038) 303 80 10. Alle informatie over de OV-ambassadeurs en de spreekuren is te vinden op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeurexterne-link-icoon.