Thema-avond Toekomst van gemeente Duiven

27 maart 2024
Nieuws

Op 2 april praten de gemeenteraadsleden met elkaar over hoe Duiven, Groessen en Loo in de toekomst bestuurd moeten worden. Blijft de gemeente Duiven zelfstandig of gaan we fuseren of zijn er nog andere vormen? Hoe ziet de toekomst van onze gemeente eruit en welke mogelijkheden zijn er eigenlijk voor de toekomst. Wilt u meedenken en uw mening geven? Dat kan op dinsdag 2 april. Praat mee in het gemeentehuis Duiven van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Hoe moet de gemeente eruit zien in de toekomst?

De gemeenteraad heeft onderzoeksbureau Rijnconsult gevraagd om te onderzoeken welke mogelijkheden en vormen er zijn voor de toekomst van de gemeente Duiven. Begin 2024 is het onderzoek gestart. Hoe moet de gemeente eruit zien in de toekomst. Hoe kan de gemeente Duiven haar taken goed blijven uitvoeren voor haar inwoners: Blijven samenwerken met Westervoort? Fuseren met andere Liemerse gemeenten of toch weer helemaal zelfstandig? 

Presentatie van verschillende vormen

Het onderzoeksbureau Rijnconsult presenteert op 2 april hun onderzoek naar de verschillende vormen van bestuur aan de raadsleden. De raadsleden gaan kijken welke mogelijkheden verder onderzocht zouden moeten worden. Er zijn veel verschillende ‘smaken’ denkbaar en deze worden in het onderzoek toegelicht en beoordeeld. Tijdens de thema avond wordt de lijst met mogelijke vormen gepresenteerd en gaan we in gesprek over de vraag: ‘Welke 3 scenario’s moeten verder onderzocht worden?’ 

Denk en praat ook mee

U bent als inwoner van harte welkom om hierover mee te denken en te vertellen wat voor u belangrijk is. U hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan de discussie en aan de werkgroepen tijdens de avond. De raad hoort graag uw advies en mening over dit vraagstuk. Wilt u liever luisteren naar wat er die avond besproken wordt? Dat kan natuurlijk ook. 

De raadsleden kiezen welke mogelijkheden verder onderzocht worden. Bent u erbij op 2 april, meldt u dan aan door te mailen naar griffie@duiven.nl. Ook zonder aanmelding bent u van harte welkom.