Stichting Reddingshonden RHWW ontvangt cheque van € 7.500,-

02 maart 2023
Nieuws

Zeven vrijwilligers en drie honden van de RHWW schoven woensdagmorgen aan de koffietafel bij de burgemeesters Huub Hieltjes en Arend van Hout. De burgemeesters uit beide gemeenten bedankten de vrijwilligers van de RHWW voor hun inzet in de Turkse provincie Hatay met bloemen, gebak en een cheque van € 7.500,- voor de RHWW.

Indrukwekkende ervaringen

De vrijwilligers deelden hun indrukwekkende ervaringen in Hatay met de beide burgemeesters en de aanwezige journalisten.  Zo beschreven zij de wanhoop van mensen die hun familieleden onder het puin zochten. Een van de vrijwilligers omschreef deze reddingsactie als Champions League werk. De honden moesten in alle geuren die er ter plekke hingen het onderscheid maken tussen de hulpverleners, familieleden en slachtoffers levend of overleden. Zelf moesten de vrijwilligers werken onder zeer primitieve omstandigheden; zonder sanitairvoorzieningen of stromend water.

Samenwerkende Reddingshonden Organisatie

Nadat op 6 februari Turkije en Syrië werden getroffen door een verwoestende aardbeving reisden het reddingshondenteam van stichting RHWW samen met andere teams af naar Hatay. Onder de vlag van de Samenwerkende Reddingshonden Organisatie (SRO) werkten ze als één groep samen met de SAR en zochten bijna een week lang naar mensen onder het puin. Op aanwijzingen van de reddingshonden en hun begeleiders werden elf mensen gered. 

Veel materiaal kwijtgeraakt

De vrijwilligers geven het motto ‘Samen staan we sterk’ wel heel bijzondere betekenis. Hun inzet is onbetaalbaar, zowel voor overlevenden als voor nabestaanden van de overleden mensen die werden gevonden. De gemeente Duiven en Westervoort zijn trots op deze helden! De RHWW raakte veel materiaal kwijt op hun reis naar Turkije en terug. De cheque van € 7.500,- van de gemeenten is bedoeld om deze materialen te vervangen.

Doneer of word vriend

Wilt u de RHWW ook steunen? Dat kan met een donatie of door vriend te wordenexterne-link-icoon. Voorzitter Louise Smit sprak de wens uit voor de  aanschaf van een toilettent en een douchetent om mee te nemen op een volgende missie.