Informatieavond mogelijke verkeersoplossingen

29 december 2023
Nieuws

Hoe kan het verkeer goed en veilig doorstromen als er veel woningen bij komen? De gemeente Duiven gaat verschillende oplossingen onderzoeken.

Datum  :              donderdag 11 januari
Tijdstip :              19.00 uur
Locatie :              in De Stek aan de Rijksweg 53 in Duiven.

Meer verkeer

De gemeente heeft drie grote woningbouwlocaties op het oog van elk ongeveer 300 woningen. Het gaat om Plakse Weide, Ploen Noord en de Biezenkampen. Daarnaast komen er extra woningen bij op bestaande plekken in de gemeente. Verder hebben we te maken met uitbreiding van bedrijventerreinen. En met de invloed van het doortrekken van de A15 en het verbreden van de A12.

Deze ontwikkelingen zorgen voor een ander verkeersbeeld én meer verkeer. Daarom hebben we in 2022 een netwerkanalyse laten uitvoeren. Hier uit blijkt dat er op drie plekken een probleem ontstaat op de drukste momenten. Het gaat om de kruispunten Vergertlaan-Rijksweg, Vergertlaan-Schapenweide en Rijksweg-Westsingel.

Aanmelden

De gemeente wil ook in de toekomst een goede en veilige doorstroming van het verkeer op deze kruispunten. Daarom onderzoeken we verschillende oplossingsvarianten. Tijdens de informatieavond hoort u meer over deze variantenstudie. Wilt u hierbij zijn? Stuur dan vóór 8 januari een mail naar projecten@1stroom.nl. Geef aan met hoeveel personen u komt en vermeld als onderwerp: aanmelding informatieavond variantenstudie.