Hondenpoep en opruimplicht: hoe werkt het?

31 januari 2024
Nieuws

Hondenpoep zorgt, net als zwerfafval, voor een vies straatbeeld en is ergernis nummer 1 in Nederland. Ook in de gemeente Duiven is hondenpoep een bron van ergernis. Hondenpoep is behalve vies ook onhygiënisch. In bepaalde gevallen is poep ook een risico voor de gezondheid. Spelende kinderen zitten regelmatig met hun handen aan hun mond. Wanneer zij in aanraking komen met hondenpoep kunnen zij besmet worden met de hondenspoelworm.

Opruimplicht

Laat u een hond uit in de gemeente Duiven? Dan moet u de poep van uw viervoeter overal opruimen. De opruimplicht geldt voor de hele bebouwde kom van Duiven, dus ook op alle hondenlosloopterreinen. 

Voorkom een boete

Neemt u ook uw verantwoordelijkheid als hondenbezitter? Handhavers van de gemeente Duiven controleren in de wijk extra op de opruimplicht. Zien handhavers dat u de hondenpoep niet opruimt of dat u uw hond laat lopen op een verboden plaats als bijvoorbeeld een kinderspeelplaats, zandbak of speelweide? Dan kunt u een boete krijgen van € 150,-. Laat u uw hond loslopen waar dat niet mag? Dan kunt u een boete krijgen van € 100,-.  Bovenop de boetes rekent het CJIB nog € 9,- administratiekosten.

Laten we Duiven samen schoon, veilig en gezond houden.