Gemeente Duiven maakt met meldpunt statement tegen homogenezing

13 oktober 2023
Nieuws

Inwoners uit de gemeente Duiven die zelf of in hun omgeving te maken hebben met homogenezingstherapie, kunnen een melding doen bij het meldpunt conversietherapie.

Dit kan door te mailen naar meldpuntconversietherapie@duiven.nl.

Wat is homogenezingstherapie?

Conversietherapie of homogenezingstherapie is bedoeld om iemand die een andere seksuele voorkeur heeft dan de heteroseksuele door middel van gesprekken te ‘genezen’ van diens ‘afwijkende’ seksuele voorkeur.

Waarom een meldpunt?

Iedereen die conversietherapie ondergaat of heeft ondergaan of weet dat die in de gemeente Duiven wordt aangeboden kan een mail sturen naar het meldpunt. Meldingen worden vertrouwelijk behandeld door de verantwoordelijke medewerker van de gemeente. De meldingen worden geëvalueerd en als er inderdaad sprake is van conversietherapie in de gemeente Duiven, zal actie worden ondernomen.

Wethouder Johannes Goossen: "Het college (burgemeester en wethouders) is van mening dat je van homoseksualiteit niet hoeft te genezen of kunt worden genezen. Als je dit wel probeert, raken mensen beschadigd doordat ze de boodschap krijgen dat hun gevoelens er niet mogen zijn."