Feestelijke opening Hof van Welleveld

08 december 2023
Nieuws

Op donderdag 7 december was de feestelijke opening van het Hof van Welleveld. Een nieuw wijkje met vijftien riante woningen, gelegen aan de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat in Duiven. Centraal in de wijk staat de oude burgemeesterswoning uit 1900. Volledig gerestaureerd en met dezelfde karakteristieke uitstraling als vroeger. De openingshandeling werd verricht door directeur Bas Goossens, van ontwikkelaar Explorius Vastgoedontwikkeling en wethouder Geert-Jan Schrijner. Samen plantten zij een nieuwe karakteristieke boom op de plek van de treurbeuk.

Een ingeloste belofte. In 2019 moest de treurbeuk op het landgoed namelijk gekapt worden omdat de conditie van de boom sterk terug liep en de toekomstverwachting van de boom beperkt was. Ook de veiligheid was in gevaar door het afsterven van takken. Afgesproken is toen dat op de plaats van de voormalige treurbeuk een nieuwe boom terug geplant wordt.

Groen en duurzaamheid

Tussen de woningen zijn behoudenswaardige bomen behouden en nieuwe bomen aangeplant. Er zijn ook nieuwe hagen bijgekomen. Verder is ook gekeken naar duurzaamheid. Zo zijn er wadi’s gemaakt voor de opvang van hemelwater. In de straat zijn oude vrijgekomen klinkers hergebruikt.