Duiven biedt 58 extra opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne

03 januari 2023
Nieuws

Sinds 28 december kan de gemeente Duiven nog eens 58 vluchtelingen uit Oekraïne onderdak bieden.

Sinds 28 december kan de gemeente Duiven nog eens 58 vluchtelingen uit Oekraïne onderdak bieden. Daartoe is het voormalige schoolgebouw van de Groene Ring Noord als opvanglocatie ingericht. Hiervoor werkt de gemeente Duiven nauw samen met de KerkvoorNu.
De bestaande opvang in De Stek blijft ook open. Daarnaast worden enkele vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen bij particulieren. In totaal zijn in Duiven 90 bedden voor ontheemden beschikbaar.

85.000 Oekraïense vluchtelingen

Miljoenen mensen zijn door de oorlog uit Oekraïne gevlucht. Ruim 85.000 daarvan verblijven in Nederland. Huub Hieltjes, burgemeester van Duiven:

“Op de dag van opening konden we de eerste Oekraïense vluchtelingen al verwelkomen. Begin januari bieden we aan 14 mensen onderdak. In totaal kunnen op deze locaties 58 mensen tijdelijk worden gehuisvest.”

De oorlog duurt voort

Het kabinet heeft burgemeesters opgedragen te voorzien in de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Burgemeester Huub Hieltjes: “Ik ben dankbaar voor de goede samenwerking met de KerkvoorNu. Mede dankzij hun inspanningen kunnen we 90 mensen een goed verblijf in onze gemeente bieden. De oorlog is helaas nog niet voorbij. Iedere week melden zich nieuwe vluchtelingen uit Oekraïne. We blijven ons dan ook inspannen extra opvangplekken in Duiven te realiseren.”