Doe mee aan de prijsvraag over vrijheid!

22 augustus 2023
Nieuws

Wat betekent Vrijheid voor jou? Dat is de titel van een prijsvraag in de Achterhoek, Liemers en de Duitse grensstreek. Inwoners kunnen meedoen door een verhaal of gedicht te schrijven van maximaal 400 woorden over wat vrijheid voor jullie betekent. Een mooie foto of tekening met een korte tekst mag ook.

De meest bijzondere inzendingen krijgen een plaats in een speciale glossy. Daarnaast is er een geldprijs voor de inzending die het meest in het oog springt. Een jury buigt zich over de inzendingen.

De prijsvraag is een initiatief van de gemeenten in de Achterhoek, Liemers en  de Duitse grensstreek. Zij geven gezamenlijk vorm aan het thema Vrijheid van de provincie Gelderland. 

De Achterhoekse theatermaker Theo Soontiëns is gevraagd een verbindend verhaal over vrijheid te maken. Hij maakt een Woordwolk van de Vrijheid, waaruit nieuwe activiteiten rond vrijheid kunnen voortkomen. 

Deze woordwolk bestaat uit de 100 meest voorkomende of juist unieke woorden uit de inzendingen voor de prijsvraag. 

Geïnspireerd geraakt? Zet jouw gedachten over vrijheid op papier of maak een foto of tekening. Stuur die op voor 31 oktober 2023 naar samenvrijheidvieren@aalten.nl.

Uitleg prijsvraag over Vrijheid

Wat betekent vrijheid voor jou? Schrijf een verhaal, gedicht of essay van maximaal 400 woorden over wat vrijheid voor jou betekent. Een mooie foto of tekening met een korte tekst mag ook. De meest bijzondere inzendingen krijgen een plaats in een speciale glossy. Er is een geldprijs beschikbaar voor de inzending die het meest in het oog springt. Het initiatief voor deze prijsvraag komt voort uit het Programma Vrijheid van de samenwerkende gemeenten in de Achterhoek, Liemers en Duitse grensstreek en met medewerking van de bibliotheken. Geïnspireerd geraakt? Zet  jouw gedachten over vrijheid op papier of maak een foto of tekening met tekstje. Plaats je naam en telefoonnummer erbij. Insturen kan tot 31 oktober 2023 naar samenvrijheidvieren@aalten.nl.