Archeologisch onderzoek achter het gemeentehuis en Liemersplein

13 januari 2023
Nieuws

Update vrijdag 13 januari: Het archeologisch onderzoek verloopt voorspoedig. Nu is achteraf gebleken dat de archeologen een groter oppervlakte nodig hebben om onderzoek te doen. Op één van die plekken staat een haag en een bosschage. Deze haag en bosschage moesten wij vanwege het onderzoek onverwachts verwijderen.


Achter het gemeentehuis van Duiven en aan het Liemersplein vinden vanaf aanstaande woensdag 11 januari archeologische werkzaamheden plaats. Om de bouw van de nieuwe school IKC Remigius aan het Liemersplein te realiseren is eerst archeologisch onderzoek nodig om historische sporen uit het verleden veilig te stellen. Een eerder onderzoek heeft namelijk aangetoond dat er sporen en resten in de grond zitten uit de late prehistorie en/of een vroege Romeinse tijd. Deze archeologische werkzaamheden worden uitgevoerd door Archol (Archeologisch gecertificeerd bureau) en duren circa twee weken. Deze werkzaamheden hebben geen invloed op het fiets- en voet verkeer.

Aanleggen persriool

Om de bouw van het IKC Remigius mogelijk te maken moet ook een persriool van het Waterschap Rijn en IJssel verlegd worden. Aangezien er toch al werkzaamheden op het terrein plaatsvinden zal na het archeologische onderzoek de aanleg van dit persriool plaatsvinden. Het aanleggen van het nieuwe persriool begint in de derde week van januari en duurt ongeveer zes weken. Tijdens deze werkzaamheden worden de fietsers en de voetgangers wel omgeleid.

Ervaart u overlast?

De uitvoering van werkzaamheden kan enige overlast veroorzaken. We doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Mocht u toch overlast ervaren dan kunt u contact opnemen met team Ruimte, Samenleving en Ontwikkeling, bereikbaar via telefoonnummer (088) 695 3000.