Uitleg eHerkenning

Meer zekerheid over uw online identiteit, daarom gebruiken wij eHerkenning. Met eHerkenning identificeert u zich veilig en eenvoudig online. Het grote gemak is dat u met eHerkenning bij meerdere organisaties kunt inloggen. U hoeft dus minder wachtwoorden te onthouden. Veilig, makkelijk en betrouwbaar.

eHerkenning aanvragen

eHerkenning is bedoeld voor ondernemers en organisaties. U kunt daarom alleen een inlogmiddel aanvragen als u als ondernemer of de organisatie staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

U kunt uw eHerkenning inlogmiddel alleen aanvragen bij een erkende eHerkenningsleverancier. U bent vrij om zelf een leverancier te kiezen. eHerkenning is een door de Rijksoverheid goedgekeurd en gecontroleerd inlogmiddel.

Heeft u nog geen eHerkenning? Dan kunt u eHerkenningexterne-link-icoon aanvragen.

Betrouwbaarheidsniveaus

Online diensten verschillen en soms is extra zekerheid nodig die bewijst wie u bent. eHerkenning heeft daarom inlogmiddelen met verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Kijk van tevoren goed welk niveau u nodig heeft voor de dienst(en) waar u wilt inloggen.

Voor de diensten op onze website logt u in met eHerkenning niveau 2.

Heeft u al een eHerkenning inlogmiddel, maar nog niet op het juiste betrouwbaarheidsniveau? Neem contact op met uw leverancier om uw inlogmiddel te upgraden naar een hoger niveau en om uw machtiging te regelen.

Meer over eHerkenning

Wilt u meer weten over eHerkenning? Bekijk dan de veelgestelde vragen over eHerkenningexterne-link-icoon.