Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Subsidie sanering asbestdaken

Vanaf 4 januari 2016 kunnen eigenaren van gebouwen die nog een dak met asbest hebben een subsidie aanvragen voor het saneren van het dak. Dit geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven. Het aanvragen van subsidie doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Goed om te weten

De subsidieregeling is door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in het leven geroepen om de sanering te versnellen. Asbestdaken zijn namelijk vanaf 2024 verboden. Dit verbod beschermt mens en milieu tegen de gezondheidsrisico’s die asbest met zich mee kan brengen. Asbestdaken verweren in de buitenlucht waardoor schadelijke asbestvezels kunnen vrijkomen.De subsidie is een extra aansporing om binnen 9 jaar alle daken asbestvrij te krijgen.

Aanvragen en voorwaarden

  • de subsidie is voor asbestdaken met een oppervlakte van meer dan 35 m²
  • de subsidie kan zowel door particulieren als bedrijven en instellingen worden aangevraagd
  • per m² wordt € 4,50 subsidie verstrekt, met een maximum van € 25.000 per adres

Vanaf nu kunt u een subsidieaanvraag doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Kijk voor  de voorwaarden waar een subsidieaanvraag aan moet voldoen en voor  meer informatie op de website van de RVO.