Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Sociaal loket

Het Sociaal loket is er voor iedereen die hulp nodig heeft en niet kan terugvallen op de eigen omgeving (familie, vrienden, buren en vrijwilligers). Ook in deze bijzondere tijden is het Sociaal Loket er, zoals altijd, voor al uw hulp- en ondersteuningsvragen. Groot en klein. We zijn telefonisch bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.30 - 12.30 uur via telefoonnummer (0316) – 279 111.

Bel een medewerker van het Sociaal loket:

  • op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur
  • telefoon: (0316) - 279 111

U kunt ook het aanmeldformulier invullen.

Wat biedt het Sociaal loket?

Inkomen en schulden

  • Bijzondere bijstand: een extra steun van de gemeente wanneer u bijzondere kosten heeft die u zelf niet kunt betalen. Ook kunt u deelnemen aan speciale regelingen zoals een collectieve ziektekostenverzekering of de GelrePas (www.gelrepas.nl)(dit is een kortingspas voor bijvoorbeeld een sportabonnement of een theatervoorstelling).
  • Individuele inkomenstoeslag: een extra bedrag waarmee u spullen kunt kopen, die u van uw uitkering of loon moeilijk kunt betalen.
  • Schuldhulpverlening: als u schuldhulpverlening wilt, schulden zelf wilt aanpakken of tips wilt in het terugbetalen van schulden.

Zorg en ondersteuning

Jeugdhulp

  • Opvoedadvies: heeft u vragen over opvoeden, verzorging of de gezondheid van uw kind? Daarvoor kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).
  • Jeugdhulp: hulp bij opvoeden of zorg en begeleiding die nodig is voor een goede ontwikkeling van uw kind.
  • Leerlingenvervoer: bijdrage voor de kosten van vervoer van en naar school.

Meervoudige problematiek

  • Sociaal Team: voor mensen die op meerdere gebieden problemen hebben, waarbij het niet lukt deze zelf op te lossen .

Raad voor sociaal domein

De Raad is een onafhankelijk adviesorgaan voor het college van burgemeester en wethouders. In de adviezen luistert de raad zoveel mogelijk naar zaken die leven bij de inwoners van de gemeente. Meer informatie vindt u op de website van de Raad voor sociaal domein.