Schulden

Heeft u zorgen over geld of betaalachterstanden? Het kan iedereen overkomen. Wacht niet langer, maar vraag om hulp. Zo worden uw zorgen niet groter. Het is niet iets om je voor te schamen.

Inwoners

Schuldhulpmaatje

Maakt u zich zorgen over geld of heeft u (beginnende) schulden? De SchuldHulpMaatjes luisteren naar uw verhaal. Samen zet u uw inkomsten en uitgaven op een rij. Als uw betaalachterstanden binnen een jaar zijn af te lossen, dan helpen de maatjes u. Bij grotere schulden verwijzen ze u door naar schuldhulpverlening. U bepaalt zelf of je dat wilt.

Neem gewoon eens contact op of maak een afspraak voor een gesprek. Kijk op de websiteexterne-link-icoon, mail naar info@maatjesvoorelkaar.nl of bel Teuna Krouwel (06-40081362) of Jan Louis Reijnierse (06-43456672).

Ondersteuning Financieel Trefpunt

Bij het Financieel Trefpunt van Mikado kunt u binnenlopen met al uw vragen over geldzaken en administratie. Medewerkers weten welke regelingen u kunt aanvragen. Ook kunnen ze u helpen met invullen van formulieren en het ordenen van uw administratie. U kunt elke week terecht tijdens het gratis spreekuur in Duiven op woensdag van 13.30 tot 15.00 uur in het Huis van Droo (Fuutstraat 50)

U kunt ook een afspraak maken via 0316 – 250 700 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur) of neem contact op met Bianca Kemperman. Zij is telefonisch te bereiken op nummer 06 - 105 460 32 of per mail op B.Kemperman@santepartners.nl.

Schuldhulpverlening

De schuldhulpverleners van de gemeente staan voor u klaar als uw schulden verder zijn opgelopen. Zij maken een overzicht van uw inkomsten en uitgaven en helpen u om weer grip te krijgen op je geld.

U kunt zich online aanmelden via de volgende formulieren:

Meldformulier schuldhulpverleningexterne-link-icoon

Meldformulier schuldhulpverlening voor hulpverlenersexterne-link-icoon

Ook kunt u telefonisch contact opnemen met het Sociaal Loket (0316 - 279 111) of mailen naar schuldhulpverlening@1stroom.nl.

Jongeren

Heb jij vragen over geld? Of kun jij je rekeningen niet betalen? Kom naar het Financieel Trefpunt!

Vanaf je 18e moet je veel dingen zelf regelen. Denk aan je zorgverzekering, zorgtoeslag, je bankzaken, tegemoetkoming scholieren of studiefinanciering. Je wilt je geldzaken goed op een rijtje houden.

Elke week is er een inloopspreekuur in Duiven en Westervoort. De vrijwilligers denken graag met je mee en weten in heel veel situaties een slimme oplossing. Kom gerust eens langs tijdens het gratis spreekuur in Duiven op woensdag van 13.30 tot 15.00 uur in het Huis van Droo (Fuutstraat 50).

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Mikado via 0316 – 250 700 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur) of met Bianca Kemperman. Zij is telefonisch te bereiken op nummer 06 - 105 460 32 of per mail op B.Kemperman@santepartners.nl.

Ondernemers

Ondernemer en u woont in Duiven

Heeft u als zelfstandig ondernemer schulden die u niet zelf meer kunt oplossen? RSD de Liemers kan u, in opdracht van de gemeente Duiven, helpen. Tijdens een gesprek brengt de RSD samen met u uw inkomsten, uitgaven en schulden in kaart. Ook kijkt de RSD hoe u het beste kunt worden geholpen.

Meer weten of een afspraak maken met de RSD?

Ga naar de website van RSD de Liemersexterne-link-icoon.