Ramp of incident

Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. Daarom wordt u gewaarschuwd door de sirene, NL-Alert en/of een geluidswagen. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv, internet en X (voorheen Twitter).

Instructies

Sirene

Let op! Als u de sirene hoort, is hij voor u bedoeld!

  • Ga naar binnen.
  • Sluit ramen, deuren en ventilatiekanalen.

De sirenes worden elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur getest. Er is dan niets aan de hand. Gaat de sirene op een ander moment, dan is er wel gevaar.

Heeft u de sirenetest niet gehoord? Doe dan melding met het formulier ‘Sirenemelding’externe-link-icoon op de website van VGGM.

Geluidswagen

Is er geen sirene of NL-Alert of dreigt er gevaar in een klein gebied? Dan wordt u gewaarschuwd door een geluidswagen. Luister goed en volg de instructies op.

NL-Alert

Via NL-Alert krijgt u een tekstbericht op uw mobiel. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Kijk op NL-Alertexterne-link-icoon hoe u uw mobiel instelt.

Blijf op de hoogte

Wees voorbereid

Zorg dat u bent voorbereid op een ramp of noodsituatie. Kijk op denkvooruit.nlexterne-link-icoon en op de website van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Middenexterne-link-icoon hoe u dit doet.