Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Peuteropvang

Alle peuters in de gemeente Duiven mogen naar de peuteropvang. Daar kunnen kinderen van 2 tot 4 aar samen spelen, leren en zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Peuteropvang is goed voor de ontwikkeling van uw kind en zorgt ervoor dat uw kind straks goed voorbereid naar de basisschool gaat.

Voor- en Vroegschoolse Educatie

Soms is er wat extra’s nodig: VVE

De gemeente vindt dat ieder kind een kans verdient op een goede start op de basisschool. Soms heeft een kind wat meer hulp nodig bij de (taal)ontwikkeling om goed voorbereid te zijn op deze grote stap. Deze kinderen krijgen van het consultatiebureau een VVE-indicatie. VVE betekent Voor- en Vroegschoolse Educatie. Kinderen met een VVE-indicatie mogen al vanaf 2 jaar naar de peuteropvang. Zij mogen twee extra dagdelen komen spelen en leren. De gemeente betaalt deze extra kosten.

Kosten

De kosten voor de peuteropvang hangen af van uw inkomen en of uw kind extra hulp nodig heeft. De mogelijkheden leggen we voor u uit. Zo weet u waar u recht op heeft en of u een toeslag krijgt van de gemeente of de Belastingdienst. Neem contact op met de kinderopvangorganisatie van uw keuze om een berekening te maken voor uw persoonlijke situatie.

Recht op kinderopvangtoeslag

Heeft u recht op kinderopvangtoeslag? Dan kunt u een deel van de kosten van de opvang terugkrijgen via de Belastingdienst. U regelt dit zelf bij de Belastingdienst via de website www.toeslagen.nl. U kunt kinderopvangtoeslag aanvragen wanneer u voldoet aan deze voorwaarden:

  • U én uw partner werken of volgen een opleiding of traject naar werk,
    Of
  • U bent alleenstaande ouder en werkt of volgt een opleiding of traject naar werk.
  • U maakt gebruik van geregistreerde kinderopvang.

Gemeentelijke toeslag kinderopvang

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kunt u gemeentelijke toeslag kinderopvang aanvragen. Voorwaarden gemeentelijke toeslag kinderopvang:

  • U heeft geen recht op kinderopvangtoeslag.
  • U woont in de gemeente Duiven.
  • U maakt gebruik van geregistreerde kinderopvang in de gemeente Duiven.
  • Uw kind is tussen de 2 en 4 jaar oud.

Contact

Heeft u nog vragen. Neem dan contact op met de kinderopvangorganisatie van uw keuze of mail naar kinderopvang@1stroom.nl.