Openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer van en naar onze gemeente kan op verschillende manieren. Duiven heeft een treinstation en er zijn verschillende bushaltes. Groessen en Loo bereikt u met de Haltetaxi.

Trein

Vanaf station Duiven kunt u met de trein reizen in de richting van Arnhem, Doetinchem en Winterswijk. Reisinformatie vindt u op de website 9292.nlexterne-link-icoon.
Station Duiven ligt aan de Visserlaan. Hier stopt ook buslijn 62. Er zijn kluizen voor de fiets en u kunt gebruik maken van de OV-fiets, bijvoorbeeld voor het laatste deel van de reis. De auto parkeert u gratis op het P+R terrein.

Bus

Breng rijdt met buslijn 60 (Arnhem-Tolkamer) en 62 (Arnhem-Duiven Vergertlaan) door Duiven. Lijn 61 rijdt tussen station Westervoort over bedrijventerreinen Nieuwgraaf en Centerpoort Noord. De buslijnen 26 (Arnhem-Dieren) en 27 (Arnhem-Doetinchem) stoppen bij de bushaltes onderaan de afrit van de A12, bij bedrijventerrein Nieuwgraaf. Kijk voor actuele halte- en routeinformatie en vertrektijden op de website van Brengexterne-link-icoon of op 9292.nl .

Haltetaxi (RRReis)

De haltetaxi is een deeltaxi op bestelling. Hij brengt u naar bushaltes of stations binnen een straal van 15 kilometer. De haltetaxi rijdt ook van en naar plaatsen waar geen (buurt)bus of trein rijdt. Dus ook in Groessen en Loo. Daar zijn speciale haltetaxi-haltes. U vindt de haltes van HaltetaxiRRReis in Groessen bij de Dorpstraat/Schuttersplein en in Loo aan het begin van de Hoflaan.
U plant en bestelt uw rit eenvoudig via haltetaxi.RRReis.nlexterne-link-icoon of bel 085 – 004 66 99.  Daar kunt u ook terecht met vragen over de haltetaxi.

OV ambassadeurs

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd? Of wilt u eens met de haltetaxi op pad? Met deze en andere vragen over het openbaar vervoer kunt u terecht bij de OV-ambassadeurs. Zij houden regelmatig inloopspreekuren en informatiebijeenkomst en organiseren ook proefreizen. In Duiven is er elke maand een inloopspreekuur in de bibliotheek (Remigiusplein 11). Kijk voor het eerstvolgende moment of meer informatie op de website van de OV Ambassadeursexterne-link-icoon.