Ongedierte

Heeft u last van muizen, ratten, wespen, insecten, steenmarters of ander ongedierte? Neem contact op met een deskundige ongediertebestrijder. Hieronder kunt u lezen wie u het beste kunt benaderen bij de verschillende vormen van overlast door ongedierte.

Goed om te weten

Bijen of wespen

Bestrijd bijen en wespen niet zelf. Er zijn gediplomeerde ongediertebestrijders die dit op een veilige manier kunnen doen. Voor bijen kunt u het beste een imker bellen.

Muskus- of beverratten

Overlast van muskus- of beverratten meldt u bij Muskusrattenbestrijding Waterschappen Gelderland, telefoon (0314) 369 369.

Ratten

Heeft u last van ratten? Bel dan de gemeente, telefoon (0316) 279 111. Wij kunnen specialisten inzetten om u te adviseren of om ratten effectief en met minimale milieubelasting te bestrijden.

Steenmarters

De steenmarter is een beschermde diersoort. Doden en vangen van deze dieren is verboden. Er zijn wel een paar manieren om de steenmarter uit uw woning te weren. Bij overlast van steenmarters kunt u contact opnemen met Staring advies (0314) 641 910. Het telefonische advies is gratis. Aan een eventueel huisbezoek zijn wel kosten verbonden.

Overlast van andere dieren?

Denkt u last te hebben van muizen, kakkerlakken, vlooien, vliegen enzovoorts? Dan kunt u voor advies over bestrijding contact met ons opnemen. Voor de bestrijding kunt u eventueel een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Advies?

U kunt de gemeente vragen hoe u ongedierte het beste kunt bestrijden. Ook voor vragen over de soort ongedierte en wat u kunt doen om het ongedierte tegen te gaan kunt u advies vragen. Het advies is kosteloos. Ook kunt u op de website, www.meldpuntongedierte.nl, veel nuttige informatie vinden.

pdf Brochure "Pas op voor dieren langs de weg" (PDF, 246.45 KB)