Mantelzorg

Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger.

Goed om te weten

Steunpunt Mantelzorg van Stichting Mikado kan u helpen en ondersteuning bieden om een situatie te creëren waarin u als mantelzorger zolang mogelijk hulp kan blijven bieden zonder zelf overbelast te raken. Meer informatie vindt u op de website van Stichting Mikado.

Mantelzorgcompliment

U kunt geen mantelzorgcompliment meer aanvragen, aanvragen kon tot 31 december 2018.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor hulpbehoevenden. Een mantelzorger is meestal een partner, ouder of kind, maar kan ook een familielid, vriend of kennis zijn. Woont u in Duiven en heeft u een mantelzorger? Dan kunt u tot en met 31 december 2018 voor uw mantelzorger een compliment aanvragen. U krijgt dan een eenmalige waardering/vergoeding van €100,- voor uw mantelzorger. Per adres kunt u één Mantelzorgcompliment aanvragen. U kunt desgewenst het mantelzorgcompliment verdelen over meerdere mantelzorgers.

Aanvraagformulier en hoe verder?

U kunt het aanvraagformulier online invullen. Wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk beoordelen en het mantelzorgcompliment 2018 uitbetalen. Indien nodig bellen wij u.

Mantelzorgondersteuning

In onze gemeente zijn mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen. Het Servicepunt Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers en helpt hen voorkomen dat ze overbelast raken en moeten afhaken. Het biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden en in verschillende situaties. Het werkt samen met andere organisaties die een aanbod hebben voor mantelzorgers.  Het Servicepunt Mantelzorg maakt deel uit van Mikado en is gevestigd aan de Fuutstraat 50, 6921 JH in Duiven. Het is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 28 20 32 of per e-mail: MVT@mikado-welzijn.nl.

Vragen?

Voor vragen zijn we telefonisch bereikbaar via het Loket WWZ: 0900 – 279 11 11 op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur