Hulp voor gedupeerden van de toeslagenaffaire

De Belastingdienst is bij veel ouders te streng geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag. Dit staat bekend als de ‘toeslagenaffaire’. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan komt u in aanmerking voor de herstelregeling van de Belastingdienst. Maar ook de gemeente kan u helpen, als u meer hulp nodig heeft. Meld dit bij ons.

Als u hulp nodig heeft

De gemeente helpt u graag

Hebt u problemen gekregen door de toeslagenaffaire? Denk aan schulden, of problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin. Meld u zich dan bij de gemeente voor hulp. 

U kunt ook bellen met ons KlantContactCentrum: (0316) 279 111.

Heeft u zich al gemeld bij de Belastingdienst?

Dan is het goed om te weten dat de maatschappelijke dienstverleners de komende tijd contact met u gaan opnemen. Wij vragen dan of u extra ondersteuning nodig heeft. Ook bieden we een luisterend oor, omdat u als gedupeerde veel stress en ellende heeft meegemaakt.

Hulp van BOink

Zoekt u hulp, maar liever niet van de overheid? Dan kunt u terecht bij de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOink)

Bellen: (030) 233 1400
Mailen: boink@boink.info

Herstelregeling

Met de herstelregeling wil de Belastingdienst de fouten goedmaken die zij heeft gemaakt tijdens de toeslagenaffaire. Heeft de Belastingdienst nog geen contact met u opgenomen? Meld u dan aan voor de herstelregeling van de Belastingdienstexterne-link-icoon. Ook vindt u hier meer informatie over bijvoorbeeld compensaties.

Kindregeling

Bij het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren zijn gedupeerd. Voor hen is de kindregeling gemaakt. De kindregeling is een herstelregeling bedoeld als steun in de rug voor kinderen en jongeren. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de website van het Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagenexterne-link-icoon.