Gezondheidsverklaring

Wilt u een rijbewijs voor vrachtwagen of bus aanvragen? Heeft u een beperking of bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs vernieuwen? In deze gevallen heeft u een verklaring nodig dat u geschikt bent om te rijden. Hieronder kunt u deze direct aanvragen met uw DigiD.

Goed om te weten

  • Het CBR beoordeelt of u lichamelijk en geestelijk zo gezond bent dat u een auto of een ander motorvoertuig kunt besturen. Daarvoor moet u een Gezondheidsverklaring invullen: een formulier met vragen over uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.
  • U vult het formulier van het CBR zelf in en stuurt het ingevulde formulier op naar het CBR. Het adres staat op de Gezondheidsverklaring.
  • Bent u 75 jaar of ouder? Dan kunt u de Gezondheidsverklaring ook kopen in het gemeentehuis. U kunt daarvoor zonder afspraak terecht tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Antwoord van CBR

  • U krijgt van het CBR een medisch verslag. Als u 75 jaar of ouder bent, een rijbewijs met categorieën CDE (of een combinatie daarvan) wilt verlengen of er zijn medische redenen dan moet u met het medisch verslag nog naar een arts.
  • Als u rijgeschikt bent, kunt u daarna een rijbewijs aanvragen in het gemeentehuis.

Meer weten over de Gezondheidsverklaring

Het CBR geeft meer informatie over de Gezondheidsverklaringexterne-link-icoon.

Kosten

Gezondheidsverklaring (papieren formulier in gemeentehuis)
€ 44,50