Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

BOSS Bewegen, ontmoeten, sporten en spelen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor bewegen, ontmoeten, sporten en spelen in de gemeente Duiven. Hieronder leest u in het kort welke mogelijkheden er zijn en waar extra informatie te vinden is.

Bewegen

Het is goed om elke dag te bewegen. Het geeft een fit, energiek en gezond gevoel. De meeste mensen doen dit al zonder erbij na te denken. Door bijvoorbeeld op de fiets naar het werk of naar school te gaan.
In de gemeente Duiven zijn veel mogelijkheden om te bewegen. Er zijn goed onderhouden wandel- en fietspaden en inspirerende wandelroutes.

Voor vragen rondom het thema bewegen kunt u terecht bij BOSS via het mailadres: BOSS@duiven.nl. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact opnemen via het algemene nummer van de gemeente (0316) 279 111.

Ontmoeten

Elk mens heeft behoefte aan ontmoeting. Erbij horen, onderdeel zijn van een groep of een praatje maken geeft voldoening. Meer informatie over bijvoorbeeld buurtverenigingen en dorpshuizen vindt u in de digitale gemeentegids.

Sporten

De gemeente Duiven kent een groot en kwalitatief goed sportaanbod. Dit aanbod bestaat uit sportverenigingen en commerciële aanbieders.

Heeft u interesse om te gaan sporten of een keer te gaan kijken? In de digitale gemeentegids vindt u de informatie over sportverenigingen en accommodaties.

Aangepast sporten

Uniek Sporten is hét sportloket op het gebied van aangepast sporten in de Wmo-regio Arnhem. De gemeente Duiven wil als onderdeel van Uniek Sporten iedereen met een beperking in de Wmo-regio Arnhem aan het bewegen krijgen. Ook helpen we bij vragen over financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het zoeken van een maatje. Aan de andere kant begeleiden en ondersteunen we sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten.
Het doel hierbij is om iedereen met een beperking aan het bewegen te krijgen. Een beperking hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen!

Contact Uniek Sporten:

Spelen

Buiten spelen is gezond voor kinderen. Door buiten te spelen krijgen kinderen beweging. Dit zorgt voor een betere manier van bewegen, ontwikkeling van sociale vaardigheden en prikkelt de fantasie. De gemeente Duiven kent veel speelterreinen. In iedere wijk is een speelterrein aanwezig.

Voor de plaatsen van de speelplekken kijkt u in de digitale gemeentegids.