Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Begraafplaatsen

U kunt veel zaken voor een begrafenis of crematie samen met uw uitvaartbegeleider regelen. Bijvoorbeeld de aangifte van overlijden, keuze voor begraven of cremeren, welke begraafplaats, welk graf of asbestemming en welk gedenkteken.

Gemeentelijke begraafplaats

Begraafplaats ’t Heijlige Lant aan de Rijksweg 140 is de gemeentelijke begraafplaats van Duiven. De begraafplaats is een passende gedenkplaats in een rustige omgeving. De medewerkers van ’t Heijlige Lant komen zoveel mogelijk tegemoet aan uw wensen op het gebied van begraven en asbestemming. Neem contact op via telefoon (0316) 279 111 of mail burgerzaken@1stroom.nl.

Graven en asbestemmingen

Op begraafplaats ’t Heijlige Lant kunt u kiezen voor:

  • een eigen graf (ook wel familiegraf genoemd)
  • een algemeen graf
  • een van de asbestemmingen

Eigen graf

Een eigen graf is een graf met een grafrecht voor 30 jaar. Daarna kan het grafrecht steeds met 10 jaar verlengd worden. Degene die de grafrechten heeft, bepaalt wie er in het graf begraven mag worden. U zorgt zelf voor het onderhoud van het graf.

Algemeen graf

In een algemeen graf kunnen 2 overledenen begraven worden die geen familie van elkaar zijn. ’t Heijlige Lant bepaalt de plek van een algemeen graf en de volgorde van begraven. Algemene graven worden uitgegeven voor een periode van 15 jaar. Hierna kan eenmalig met maximaal 10 jaar verlengd worden. Daarna wordt het graf opgeheven en de grafsteen verwijderd. U zorgt zelf voor het onderhoud van het graf.

Vergunning grafmonument

Wilt u een grafmonument of een gedenkteken op het graf plaatsen? Daarvoor hebt u een vergunning nodig. Meestal regelt de steenhouwer dit, maar u kunt ook zelf een vergunning aanvragen bij de gemeente. U betaalt leges voor de vergunning. Voor meer informatie over het plaatsen van een gedenkteken kunt u contact opnemen met de afdeling burgerzaken. Dit kan telefonisch via nummer (0316) 279 111 of via een mail naar: burgerzaken@1stroom.nl.

Asbestemming

Op begraafplaats ’t Heijlige Lant kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden om een asbus of urn bij te zetten. In de urnenmuur kan dat in een nis met afdekplaat. U kunt ook kiezen voor een urnengraf of een urnenkelder. Een urnenkelder is gemaakt van kunststof en wordt onder de grond aangebracht. De kel­der is dus niet zichtbaar. De urn wordt in de kelder geplaatst.

Zowel een nis in de urnenmuur als het urnengraf of een urnenkelder kan uitgegeven worden als algemeen graf of als eigen graf. Een algemeen graf wordt voor 15 jaar uitgegeven, waarbij deze termijn slechts eenmaal met maximaal 10 jaar verlengd kan worden. Een eigen graf wordt voor 30 jaar uitgegeven, waarbij de looptijd steeds met 10 jaar verlengd kan worden. In een algemeen graf is plaats voor 1 urn. In een eigen graf is plaats voor 2 tot 3 urnen.

Tot slot is er een strooiveld waar u de as kunt laten verstrooien. Op de zuil kunt u een gedenkplaatje laten bevestigen.

Tijden

Maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren vinden begrafenissen, asbusbijzettingen en asverstrooiingen plaats. In overleg kan dit ook op zaterdag plaatsvinden. Voor het vastleggen van een begrafenis, bijzetting of asverstrooiing kunt u contact opnemen met de beheerder van de begraafplaats.

De begraafplaats ’t Heijlige Lant is dagelijks geopend van een uur voor zonsopgang tot een uur na zonsondergang.

Graf zoeken

Zoekt u het graf van iemand? Bij de ingang van de begraafplaats hangt een plattegrond met grafnummers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van de begraafplaatsadministratie of met de beheerder van de begraafplaats.

Rijksweg 140
6921 AJ Duiven
Telefoon: (0316) 279 111
E-mail: burgerzaken@1stroom.nl

Locaties begraafplaatsen

Algemene Begraafplaats ’t Heijlige Lant Duiven

Rijksweg 140
6921 AJ Duiven
Telefoon: (0316) 279 111
E-mail: burgerzaken@1stroom.nl

Rooms-katholieke begraafplaats H. Remigius Duiven

Remigiusplein 4
6921 BL Duiven
Telefoon: (0316) 285 650
E-mail: secretariaat@4evangelisten.nl

Rooms-katholieke begraafplaats H. Andreas Groessen

Dorpstraat 7
6923 AA Groessen
Telefoon: (0316) 345 973
E-mail: andreas@4evangelisten.nl

Rooms-katholieke begraafplaats H. Antonius abt Loo

Loostraat 32-34
6924 AG Loo
Telefoon: (0316) 263 981
E-mail: antoniusabt@4evangelisten.nl

Renovatie begraafplaats

Renovatie begraafplaats ’t Heijlige Lant fase 2

Het vervolgtraject voor de renovatie van de begraafplaats ’t Heijlige Lant fase 2 is in voorbereiding en de uitvoering gaat in het voorjaar van 2020 van start. Tijdens de informatieavond van 22 januari heeft de gemeente nog wensen opgehaald voor de uitvoering van fase 2.

Fase 1

In het voorjaar van 2019 is de uitvoering van de renovatie van de begraafplaats ’t Heijlige Lant gestart. De renovatie is opgesplitst in twee fases. Fase 1 bestond voornamelijk uit opruimwerkzaamheden, het aanplanten van bomen en de hagen en het aanleggen van de beregeningsinstallatie voor de hagen. Deze fase is nu klaar.

Tijdens de informatiebijeenkomsten 6 februari 2019 konden inwoners hun wensen uiten voor fase 2. Om deze wensen te kunnen uitvoeren heeft de gemeente extra geld gevraagd aan de gemeenteraad. Dit geld is ter beschikking gesteld waarbij we nu aan de slag kunnen met fase 2 van de renovatie van de begraafplaats.

Fase 2

De voorbereiding voor fase 2 is gestart en loopt goed. In februari/maart van 2020 gaat fase 2 van start. Dit hangt wel af van de weersomstandigheden. Fase 2 bestaat onder andere uit de renovatie en aanleg van de paden, de aanleg van de centrale “ontmoetingsplek”, het aanleggen van het nieuwe uitstrooiveld, het verplaatsen van de urnenmuur en het aanbrengen van de beplanting.

Indien u nog vragen heeft over de renovatie van de begraafplaats: Dan kunt u uw vragen stellen door te bellen naar de gemeente: Leroy Verhagen, (0316) 279 111.

Renovatie 't Heijlige Lant