Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Week van de Veiligheid in de gemeente Duiven

19 oktober 2021
Week 41 (van 11 tot en met 17 oktober) stond in het teken van veiligheid. Op allerlei manieren besteedden de veiligheidspartners in sociale media èn met fysieke acties aandacht aan onderwerpen als wapenbezit, ondermijning, brandveiligheid en meer.

Integrale controle tegen ondermijning

Gemeente Duiven heeft zo op maandag 11 oktober diverse bedrijven op bedrijventerrein ‘t Holland gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving via een integrale controle.
Deze integrale controle heeft de gemeente samen met veiligheidspartners politie, omgevingsdienst en gemeentelijke toezichthouders uitgevoerd. Bij de integrale controle zijn geen overtredingen geconstateerd die direct actie behoefden.
Zo pakken de veiligheidspartners samen ondermijning aan. Daarvan is sprake als criminelen misbruik maken van legale bedrijven om hun illegale praktijken mogelijk te maken.

Auto's van politie en handhaving voor het gemeentehuis in Duiven

Rookmelder challenge

In oktober zijn ook de nationale brandpreventieweken. Het thema is net zoals vorig jaar ‘Rookmelders redden levens’. Er is een challenge in het leven geroepen onder alle burgemeesters van regio Gelderland-Midden. In de challenge hangen zij binnen 1 minuut een rookmelder op met een ontstopper. Natuurlijk hing burgemeester Huub Hieltjes ook een brandmelder op in zijn huis.
Het doel is om niet alleen de inwoners van Gelderland-Midden, maar ook de inwoners van heel Nederland bewust te maken van het belang van rookmelders en hen aan te zetten tot het kopen en ophangen van rookmelders in hun huis.  

DOR-controle

In de gemeente Duiven zijn controles gehouden van het digitaal opkoopregister. Dit is het register waarin handelaren van tweedehands goederen moeten bijhouden wat zij in- en verkopen. Dit register is bedoeld om heling tegen te gaan. Het register is gekoppeld aan het politiesysteem. 
Er zijn drie ondernemingen gecontroleerd. Hierbij is geconstateerd dat bij alle drie van deze ondernemingen verbeteringen nodig waren. 

Burgemeester Huub Hieltjes samen met de BOA`s in de wijk

Op vrijdag 15 oktober 2021 heeft burgemeester Huub Hieltjes samen met de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) verschillende locaties bezocht. Het doel hiervan is om informatie uit te wisselen wat zich zoal in de wijken afspeelt. Samen met de BOA’s ging hij onder andere naar het centrum van Duiven (met aandacht voor fietsers en bromfietsers in het voetgangers gebied), het Eilandplein (zaken rondom jeugd en ook (brom-)fietsverkeer), het hondenspeelveld bij de Westsingel (er loopt een pilot bij de hondenspeelvelden) en het industrieterrein (o.a gekeken naar het parkeren van vrachtwagens). 

Actie tegen wapenbezit onder jongeren: Drop je knife en doe wat met je life

De nieuwe campagne “Drop je knife en doe wat met je life” kreeg deze week ook aandacht. De campagne wil het messenbezit onder jongeren tegengaan. Een mes op zak is niet normaal en zeker niet cool. Het zorgt voor onveilige situaties, want met een mes op zak wordt het wapen sneller gebruikt met alle ellendige gevolgen van dien. 

Poster Drop je knife en doe wat met je life

Kluisjescontrole Candea

Het Candea college heeft in samenwerking met de politie een kluisjescontrole uitgevoerd. Hier zijn geen bijzonderheden uitgekomen.