Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Waarschuwing: bestel deze producten alleen bij de gemeente!

17 februari 2021
Heeft u een product of een dienst nodig van de gemeente zoals een Basisregistratie personen (BRP)uittreksel, een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of bijstandsuitkering vanuit de WMO? Vraag dit dan altijd direct bij ons aan.

Op internet adverteren bedrijven om dit voor u te doen/aan te vragen. Als u op internet bijvoorbeeld zoekt naar ‘één van deze producten’ ziet u dit bedrijf gelijk bovenaan de lijst staan. Advies: Maak geen gebruik van deze diensten! U betaalt onnodig hoge tarieven voor iets dat u eenvoudig zelf kan aanvragen. U bent soms bijna het vier dubbele bedrag kwijt aan kosten. Met een door u getekende toestemming en een kopie van uw legitimatiebewijs mailt het bedrijf ons een standaard verzoek, waarvoor u een hoog bedrag betaalt. Daarna krijgt u ook nog de rekening van ons voor de kosten van het aangevraagde product.

Producten zoals een uittreksel BRP of een afschrift Burgerlijke Stand kunt u op deze website aanvragen. U logt in met uw DigiD, betaalt het product en ontvangt het product via de post. Heeft u geen DigiD, of heeft u haast met het ontvangen van een product, kom dan naar het gemeentehuis om het product aan te vragen. Een VOG vraagt u of digitaal, of schriftelijk aan. Bij een digitale aanvraag zet uw werkgever de eerste stap. Hierop ontvangt u een e-mail van de screeningsautoriteit Justis. De kosten betaalt u aan Justis. Ontvangt u van uw werkgever een schriftelijk aanvraagformulier? Kom naar ons loket na het maken van een afspraak en wij leveren het formulier in bij Justis. U betaalt tijdens deze afspraak uw aanvraag aan de gemeente.

Komt u er niet uit? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar op het nummer (0316) 279 111.