Vrijwilligers Dickens in de Liemers

Door André Oudendag

Tja wie ben ik, eigenlijk al 30 jaar vrijwilliger op allerlei gebied. Van tennisclub tot Dickens in de Liemers. Momenteel ben ik begonnen aan m'n pré pensioen, bewust voor het vrijwilligerswerk.

Mijn werk is eigenlijk het simpelste, namelijk het aansturen van 15 vrijwilligers die dagelijks werkzaamheden verrichten voor allerlei activiteiten in de gemeente Duiven. Hierbij moet je denken aan Samenloop voor hoop, Bevrijdingsfeest, Oktoberfest, opbouw toneel, ondersteuning bejaarden tehuis, begrafenis, Winterfair et cetera. Daarnaast zijn er tijdens Dickens in de Liemers 175 vrijwilligers actief.

Een kenmerk van vrijwilligers is dat ze altijd al vrijwilliger zijn. Al tientallen jaren. Het zit de mensen (gelukkig) in de genen.

Het vrijwilligerswerk is niet altijd leuk. Er zitten soms dingen tussen waarvan je zegt; "Nou eeuhh" maar je ondersteunt dan uit sympathie voor het project en met name omdat er onderling een enorme vriendschap is. In goede tijden maar ook in hele zware tijden. Ze zijn er altijd voor elkaar en voor anderen, daar ligt namelijk de werkelijke kracht van vrijwilligers. Leuke dingen bouwen, biertje drinken is mooi, maar het vele stille zo belangrijke sociale werk is een groot goed. Zeker in deze tijden.

De Dickens vrijwilligers groep is eigenlijk een bont gezelschap van mensen die al jaren lang actief zijn binnen de gemeenschap. Vaak onopgemerkt daarom zou het mooi zijn als ze een prachtige pluim zouden krijgen door het winnen van de vrijwillige prijs 2017.