Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Vacature Gemeentesecretaris Gemeente Duiven / Adjunct-Directeur 1Stroom

1 april 2021

Ben jij de verbinder tussen bestuur en organisatie?

1Stroom is een jonge organisatie, drie jaar geleden ontstaan door de medewerkers van de gemeente Duiven en de gemeente Westervoort samen te brengen in een gemeenschappelijke regeling. Met ruim 300 medewerkers werken we aan het realiseren van de ambities van de twee gemeentebesturen. We zijn verantwoordelijk voor de dienstverlening aan de ruim 40.000 inwoners, de ondernemers, instellingen en verenigingen van beide gemeenten. Deze complexe dynamiek maakt ons werk bijzonder en uitdagend. Bij 1Stroom werken we als veerkrachtige professionals vanuit onze kernwaarden vertrouwen, aandacht en verantwoordelijkheid. 
Dit jaar gebruiken we om nieuwe stappen te zetten in de realisatie van onze missie en visie, die we in 2018 samen hebben geformuleerd: het zijn van een veerkrachtige organisatie middenin een vitale samenleving. De eerste stap op deze weg is een structuuraanpassing. Die nieuwe organisatiestructuur, welke op 1 september een feit zal zijn, stelt andere eisen aan het leiderschap.

Heb jij een politieke antenne? Ben jij de regisseur van het bestuurlijk ambtelijk samenspel en zie je het als jouw uitdaging om dit soepel, effectief en professioneel te laten verlopen? Ben jij een verbinder die oog heeft voor uiteenlopende belangen en weet je deze bij elkaar te brengen? 
Dan ben je bij 1stroom op je plek als:

Gemeentesecretaris Gemeente Duiven / Adjunct-Directeur 1Stroom

Schaal 14
28,8 uur per week (0,8 fte)

Jouw taken

Als gemeentesecretaris/adjunct-directeur ligt jouw focus vooral op de directe verbinding tussen bestuur en organisatie. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de aansturing van 1Stroom. Jouw taken zijn:

 • Je levert als eerste adviseur, vanuit een strategisch kader en wettelijke context, advies en ondersteuning aan het college.
 • Je neemt deel aan het driehoeksoverleg met burgemeester en griffier.
 • Je treedt op als ambtelijk opdrachtgever bij (complexe) projecten waarbij je zorgt voor de inpassing van bestuurlijke ambities.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en effectiviteit van de organisatie en het realiseren van de gestelde bestuurlijke en ambtelijke doelen.
 • Je signaleert en adviseert over complexe en strategische vraagstukken op bestuurlijk en concern breed niveau met een grote impact op de organisatie.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de doorontwikkeling en innovatie van de organisatie.

Het team

Je bent als gemeentesecretaris tevens adjunct-directeur van de organisatie 1Stroom en maakt samen met een collega gemeentesecretaris/adjunct-directeur en de algemeen directeur deel uit van het directieteam. Om de ontwikkelopgave van 1Stroom te realiseren werk je binnen het managementteam samen met de tien managers. In deze beide teams zijn vertrouwen, aandacht en verantwoordelijkheid de pijlers waarop we bouwen. In een informele en open sfeer boeken we concrete resultaten.

Wat vragen wij?

 • Ruime managementervaring.
 • Een strategische denker en verbinder met een uitstekende politieke antenne.
 • Een inspirerende en stimulerende persoonlijkheid met natuurlijk gezag.
 • Een open, toegankelijke en mensgerichte stijl van leidinggeven.
 • Ervaring met organisatie- en cultuurveranderingsprocessen.
 • Een heldere visie op o.a. het werken in een lerende organisatie en het vermogen om dit uit te dragen.
 • Resultaatgerichtheid, besluitvaardigheid en duidelijkheid.
 • Een academisch werk- en denkniveau.

Wat bieden wij? 

We bieden een salaris dat kan oplopen tot maximaal € 6.994,-  bruto per maand (salarisschaal 14 op basis van 36 uur per week). Je ontvangt daarnaast een budget van 17,05% van je salaris dat je naar eigen wensen kunt inzetten. Naast flexibele werktijden kennen we een goede pensioenvoorziening via het ABP.

Vragen? 

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je terecht bij Huub Hieltjes, Burgemeester gemeente Duiven. Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met Paul van Kempen, strategisch HR-adviseur. Het telefoonnummer is 088-695 30 00. 

Sollicitaties

Heb je belangstelling voor deze aantrekkelijke en uitdagende functie en pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag vóór 26 april je sollicitatiebrief met CV via:  sollicitaties.043076@werkeningelderland.nl.

De (digitale) sollicitatiegesprekken worden gevoerd met een selectie- en adviescommissie en vinden plaats in week 18 of 19. Een assessment kan deel uitmaken van deze procedure.