Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Uitnodiging inloopavond over mogelijke uitbreidingslocaties in Duiven

26 augustus 2020
Donderdag 10 september, van 17.00 tot 21.00 uur, locatie: De Stek

Update inloopavond 10 september over mogelijke uitbreidingslocaties woningbouw

We hebben veel aanmeldingen ontvangen voor de inloopavond op 10 september over mogelijke uitbreidingslocaties voor woningbouw in Duiven. Daar zijn we blij mee! Omdat er zoveel aanmeldingen zijn organiseren we nog een tweede inloopavond op 17 september. Zo kunnen we iedereen die zich heeft aangemeld ontvangen en ook voldoen aan de coronamaatregelen. 

Kunt u toch niet naar de inloopavond komen?

Heeft u zich al aangemeld en wilt u toch liever niet naar de inloopavond komen? Dat is geen probleem. Door een e-mail te sturen naar: woningbouw@duiven.nl kunt u zich ook weer afmelden voor de inloopavond.

Digitaal

Ook bieden we iedereen de kans om de informatie digitaal te bekijken en daar via de website op te reageren. Dit kan vanaf 16 september via de website: www.duiven.nl/uitbreidingslocaties-voor-woningbouw


Er zijn in de gemeente Duiven niet genoeg woningen. Daarom is er een extra locatie nodig waar woningen kunnen worden gebouwd. Er is behoefte aan een grotere locatie aan de rand van de kern Duiven. De komende maanden gaan het college van burgemeester en wethouders (hierna college) en de gemeenteraad kiezen welke locatie hier het meest geschikt voor is.

Wat is de woningbouwopgave?

Er zijn meer woningen nodig in de gemeente Duiven. In totaal moeten er tot 2030 minimaal 450 woningen worden bijgebouwd. Om deze woningen te kunnen bouwen moeten er voldoende locaties zijn. Daarom is de gemeente op zoek naar mogelijke woningbouwlocaties. De gemeente heeft de voorkeur om de woningen op locaties tussen andere woningen, dichtbij winkels en scholen te bouwen. Dit noemen we inbreidingslocaties. Op deze inbreidingslocaties is onvoldoende ruimte voor 450 woningen. Daarom is er ook een locatie aan de rand van Duiven nodig. Dit noemen we een uitbreidingslocatie.

Welke mogelijke uitbreidingslocaties zijn er?

De mogelijke uitbreidingslocaties zijn: locatie Ploen-Noord, locatie Plakse Weide en locatie Biezenkampen. Ploen-Noord is in de huidige structuurvisie opgenomen als zoeklocatie woningbouw. Plakse Weide en Biezenkampen zijn in het verleden aangewezen geweest als zoeklocatie woningbouw. Als je naar de kern Duiven op de kaart kijkt zijn dit de drie mogelijke uitbreidingslocaties. Op het kaartje hieronder zijn deze locaties aangegeven.

Kaartje uitbreidingslocaties Duiven

Aan welke woningen is behoefte?

In Duiven staan op dit moment vooral huizen die geschikt zijn voor gezinnen. Uit onderzoek blijkt dat vooral huishoudens die uit één of twee personen bestaan op zoek zijn naar een betaalbare en passende woning in Duiven. Zij doen er lang over voordat ze een geschikte woning kunnen vinden, of vinden deze zelfs helemaal niet. Dit betekent niet dat we vanaf nu alleen maar betaalbare woningen voor huishoudens met één of twee personen gaan bouwen. We gaan een mix van woningen bouwen en hebben daarbij aandacht voor onder andere leefbaarheid en groen.

Hoe gaat de gemeente hier een keuze in maken?

De komende maanden gaan het college en de gemeenteraad kiezen welke uitbreidingslocatie ingezet gaat worden voor de woningbouwopgave. Van de drie mogelijke uitbreidingslocaties worden alle voor- en nadelen op een rij gezet. Ook heeft de gemeente ambities om snel en veel betaalbare woningen te kunnen bouwen. De lijst met voor- en nadelen, maar ook of de locatie past bij deze ambities, nemen het college en de gemeenteraad mee in de keuze die ze moeten maken.

We hebben uw hulp hierbij nodig!

Omdat dit een belangrijke keuze is nodigen we de inwoners uit bij dit proces. We vertellen graag meer over de woningbouwopgave die er is en waarom een uitbreidingslocatie nodig is. Ook horen we graag uw reactie op wat we u vertellen. Dat we zeker weten dat het advies dat we nu opstellen voor college en gemeenteraad compleet is.

Hoe gaan we u betrekken?

Op 10 september organiseren we een algemene inloopavond in de Stek. Hier wordt u via een looproute langs informatiepunten geleid waarbij meer verteld wordt over de woningbouwopgave en de inzet van een uitbreidingslocatie hiervoor. Bij deze informatiepunten is tijd voor een kort gesprek en een korte reactie. Aan het einde van de route kunt u uw uitgebreide reactie geven.

Eind september gaan we in gesprek met de omwonenden van elke mogelijke uitbreidingslocatie. We gaan per mogelijke uitbreidingslocatie een avond organiseren. Omwonenden krijgen hierover een brief en worden uitgenodigd.

Op 15 oktober ronden we het proces af door u te informeren over het advies dat naar college en gemeenteraad gaat. We vertellen u ook wat we hebben gedaan met uw reacties en ideeën. De manier waarop we deze avond organiseren (digitaal en/of fysiek) moeten we nog bepalen en hangt ook af van de corona maatregelen die op dat moment gelden. Informatie hierover staat begin oktober in de Duiven Post en op sociale media.

Uitnodiging voor inloopavond 10 september

Bent u of iemand in uw omgeving op zoek naar een woning? Dan horen we graag of u het beeld herkent. Dat het vinden van een woning lastig is in Duiven en naar wat voor woning u precies op zoekt bent. Woont u vlakbij Ploen-Noord, Plakse Weide of Biezenkampen? Ook dan horen we graag uw reactie en ideeën. Of vindt u dit thema om een andere reden interessant? U bent van harte welkom.

Wilt u op 10 september naar de Stek komen? Dat kan alleen nadat u zich heeft aangemeld door een mail te sturen naar woningbouw@duiven.nl en daarin aan te geven wanneer u verwacht te komen:

  • Tussen 17.00 en 18.00 uur
  • Tussen 18.00 en 19.00 uur
  • Tussen 19.00 en 20.00 uur
  • Tussen 20.00 en 21.00 uur

Schrijf u snel in want vol = vol. U kunt zich met maximaal twee personen per huishouden aanmelden. Dat is omdat we door het coronavirus maar een beperkt aantal personen tegelijk toegang kunnen geven tot de looproute. Bij de ingang van De Stek worden er groepen gevormd waarmee u de looproute kunt afleggen. Het kan daarom zijn dat u even moet wachten voordat u aan de looproute kunt beginnen. Heeft u klachten zoals koorts, hoesten of verkouden? Dan blijft u thuis. U komt alleen in goede gezondheid naar de inloopavond.

Vragen?

Heeft u vragen, dan kunt u een mail sturen naar woningbouw@duiven.nl.