Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Uitbreidingslocaties voor woningbouw

Drie mogelijke Uitbreidingslocaties voor woningbouw

Er zijn in de gemeente Duiven niet genoeg woningen. In totaal moeten er tot 2040 600 tot 800 woningen worden bijgebouwd. Om deze woningen te kunnen bouwen moeten er voldoende locaties zijn. Daarom is de gemeente op zoek naar mogelijke woningbouwlocaties. De gemeente heeft de voorkeur om woningen op locaties tussen andere woningen, dichtbij winkels en scholen te bouwen. Dit noemen we inbreidingslocaties. Op deze inbreidingslocaties is onvoldoende ruimte voor 600 tot 800 nieuwe woningen. Daarom hebben we ook de grotere locaties aan de rand van Duiven nodig. Dit noemen we een uitbreidingslocatie. De mogelijke uitbreidingslocaties zijn: locatie Ploen-Noord, locatie Plakse Weide en locatie Biezenkampen.

Besluit gemeenteraad 1 juni

Op 1 juni 2021 heeft de gemeenteraad besloten dat de ontwikkelaars mogen starten met het maken van plannen voor Ploen Noord en Plakse Weide. Ook heeft de gemeenteraad besloten om Biezenkampen aan te kopen als reservelocatie.

Vervolgproces

Na de zomer start een proces waarin de ontwikkelaar een stedenbouwkundig plan gaat opstellen. Zij zullen hier de gemeente en omwonenden bij betrekken. Over de precieze invulling van dit proces wordt door de ontwikkelaars nog een participatieplan opgesteld. We zullen er als gemeente voor waken dat er in het vervolg proces voldoende ruimte zal zijn om de ideeën, zorgen en vragen van omwonenden te bespreken.

Vragen

Heeft u een vraag? Stuur dan een e-mail naar woningbouw@duiven.nl dan kijken wij of we uw vraag kunnen beantwoorden.

Plattegrond met de 3 locaties

Afbeelding 3 locaties