Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we van ma - do geopend van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Uitbreidingslocaties voor woningbouw

Drie mogelijke Uitbreidingslocaties voor woningbouw

Er zijn in de gemeente Duiven niet genoeg woningen. In totaal moeten er tot 2040 600 tot 800 woningen worden bijgebouwd. Om deze woningen te kunnen bouwen moeten er voldoende locaties zijn. Daarom is de gemeente op zoek naar mogelijke woningbouwlocaties. De gemeente heeft de voorkeur om woningen op locaties tussen andere woningen, dichtbij winkels en scholen te bouwen. Dit noemen we inbreidingslocaties. Op deze inbreidingslocaties is onvoldoende ruimte voor 600 tot 800 nieuwe woningen. Daarom is minimaal één grotere locatie aan de rand van Duiven nodig. Dit noemen we een uitbreidingslocatie. De mogelijke uitbreidingslocaties zijn: locatie Ploen-Noord, locatie Plakse Weide en locatie Biezenkampen.

De komende maanden gaan het college en de gemeenteraad een voorkeursvolgorde bepalen in de drie mogelijke grotere locaties voor woningbouw. Omdat dit een belangrijke keuze is nodigen we de inwoners uit bij dit proces. We vertellen graag meer over de woningbouwopgave die er is en waarom een uitbreidingslocatie nodig is. Ook horen we graag uw reactie op wat we u vertellen. Zodat we zeker weten dat het advies dat we nu opstellen voor college en gemeenteraad compleet is.

Inloopavond 10 en 17 september

Het filmpje dat is gemaakt voor de inloopavonden op 10 en 17 september kunt u bekijken op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=BNlH-nQnAjY.

Het informatieformulier dat aan alle bezoekers is uitgedeeld kun u hier lezen. 

Enquête

Bent u 10 of 17 september naar de informatieavond geweest, maar wilt u graag nog uitgebreider uw reactie geven? Of kon u niet bij één van deze avonden aanwezig zijn? Vul dan uiterlijk op zondag 4 oktober deze enquête in. Dan nemen we uw reactie alsnog mee in het verdere proces.

Vragen

Heeft u een vraag? Kijk dan eerst of uw vraag bij de meest gestelde vragen staat en u het antwoord op die manier kunt vinden. Het document Meest gestelde vragen en antwoorden woningbouw vindt u onderaan deze pagina onder het kopje Documenten. U kunt in het document zoeken via de functie control F.

Is uw vraag nog niet beantwoord? Stuur dan een e-mail naar duiven@woningbouw.nl

Documenten

pdf Meest gestelde vragen en antwoorden woningbouw (PDF, 204.37 KB)

Plattegrond met de 3 locaties

Afbeelding 3 locaties