In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
 
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. 
Voor telefonie en sociale media gelden de normale openingstijden..

Tweede experiment burgerbegroting gaat beginnen!

5 maart 2020
Het tweede experiment van de burgerbegroting gaat beginnen. De gemeente Duiven heeft meer uitgaven dan inkomsten. Er is een flink tekort op de begroting. Wil jij meepraten over de bezuinigingen? Wil jij een advies geven aan de gemeenteraad? Jouw mening en jouw ideeën zijn van harte welkom!

Wat gaan we doen?

Woensdag 18 maart is de eerste avond van de burgerbegroting. Deze avond gaat we in kaart brengen wat er aan de hand is met de begroting van de gemeente Duiven en welke opties er zijn om te bezuinigen. Waar mag volgens jou niet op bezuinigd worden en waarop wel? Zijn er nog mogelijkheden om als gemeente geld te verdienen? Op deze avond geven we inzicht in de begroting, de bezuinigingsopgave en de scenario’s om te bezuinigen. Wat vind jij de beste keuze?

Maandag 30 maart is de tweede avond van de burgerbegroting. Deze avond gaan we de keuzes van de vorige avond samen bespreken. Op deze avond bepalen we samen waar wij denken dat de gemeenteraad op moeten bezuinigen. Ook wordt er gekeken welke scenario’s het meest geschikt zijn om aan de gemeenteraad voor te leggen.

De laatste avond is op maandag 8 juni. Deze avond staat in het teken van wat de gemeenteraad heeft gedaan met het advies van haar inwoners? Maar ook, waar wil je samen nog de beschikbare € 80.000 voor inzetten? Welke bezuinigingen wil je verzachten? Of waar wil je nog in investeren? Op deze avond besluiten we hoe we ons budget van € 80.000 van de burgerbegroting willen inzetten.

Wil je meedoen?

Meld je dan aan via: binnenstebuiten@1stroom.nl.

Bekijk hier het filmpje van de burgerbegroting.