Turnvereniging SV Thuve

Wij zijn Turnvereniging SV Thuve en hebben ongeveer 325 leden die allemaal actief zijn in gymnastiek, turnen of trampolinespringen.

Daarnaast organiseren wij ook geheel vrijwillig turnwedstrijden op landelijk niveau en dit jaar voor het eerst op internationaal niveau. Al deze wedstrijden worden door een hele ploeg vrijwilligers georganiseerd. Het organisatiecomité bestaande uit ongeveer 6 mensen besteedt hier voorafgaand aan de wedstrijd gedurende een paar maanden, vele uren aan.

We beginnen meestal op de vrijdagavond voor de wedstrijd. Samen met een hele ploeg mensen en met de KNGU gaan we de zaal opbouwen met materiaal die in 3-4 containers naast de sporthal staat. Een speciale springvloer, die als een megagrote puzzel in elkaar wordt gezet en de turntoestellen, 2 balken en 2 bruggen.

Tijdens de wedstrijden worden de lunches voor de juryleden uitgebreid verzorgd, en ook de catering tijdens de wedstrijd, er moet EHBO geregeld worden en ook de zaal wordt mooi versierd volgens de KNGU richtlijnen.

Bij het WK kwalificatie evenement dit jaar op 9 en 10 september, kwamen er nog wat meer uitdagingen bij. Pas na de zomervakantie was duidelijk dat er voldoende deelnemers zouden zijn. Dus we hadden maar een paar weken om alles te regelen. De eisen voor een internationale wedstrijd zijn een stuk strenger. We hebben beide dagen ongeveer 1000 bezoekers gehad. Er moest een tribune bijgebouwd worden, er is een beweegplein neergezet waar de basisscholen op vrijdag werden uitgenodigd. Er kwam veel pers waar een speciaal wifi netwerk voor geregeld werd. De trainer van het Nederlandse damesteam heeft een lezing op het Candea College gehouden. De opening van de nationale sportweek hebben we naar het plein voor Triominos gehaald. Er was een foodplein buiten en de burgemeester en wethouder hebben de opening en prijsuitreiking gedaan.

Kortom we hebben heel Duiven bij dit evenement betrokken en we hebben Duiven internationaal op de kaart gezet! Alleen het weer zat een beetje tegen maar dat mocht de pret niet drukken.

En dit alles is door een hele groep gemotiveerde vrijwilligers gedaan; opbouwers, organisatiecomité, jurymeisjes, cateringmedewerkers, kaartverkopers, wedstrijdtafel, parkeerbegeleiders en deurbewakers. Sommige vrijwilligers zijn van vrijdagavond tot en met zondagavond bezig geweest.