Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Samen minder afval

2 november 2021
Volgend jaar zet de gemeente Duiven een volgende stap naar zo min mogelijk verspilling en zoveel mogelijk hergebruik van grondstoffen. We gaan namelijk minder vaak het restafval ophalen. Alle inwoners van de gemeente Duiven krijgen in de week van 1 november 2021 een nieuwsbrief over de veranderingen.

Minder vaak restafval ophalen

Vanaf 1 januari 2022 halen we het restafval 1 keer per 4 weken op. Door het afval goed te scheiden, blijft er nog maar weinig restafval over. De meeste mensen zetten nu al de container 1 keer per vier weken of zelfs minder vaak aan de straat. Dat gaat dus al heel erg goed! 

Beter scheiden

In de container voor restafval zit nog veel groente-, fruit-, tuinafval en etensresten. Ook zitten er veel plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik), drinkpakken en luiers in de container. Door beter te scheiden blijft minder restafval over. Dit is belangrijk omdat het verbranden van restafval flink duurder wordt. Door zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen te scheiden, hoeven we minder restafval te laten verbranden. Zo beperken we niet alleen de stijging van de verbrandingskosten, ook zorgen we zo beter voor het milieu.  

Nieuwe tarieven

In de nieuwsbrief noemen we ook de voorgestelde tarieven voor de afvalstoffenheffing in 2022. De gemeenteraad stelt de tarieven aan het einde van het jaar definitief vast. 

Op de pagina www.duiven.nl/verandering-afvalinzameling-2022 leest u meer informatie over de verandering (o.a. een overzicht met veelgestelde vragen).