Rogier Pistorius

En daar gaat de telefoon en wordt je verteld dat je genomineerd bent voor de Vrijwilligers Prijs 2017 van de Gemeente Duiven. "Lichtelijk" verbaast hoor je het aan en denkt oké en nu?! Zo lang als ik in de Liemers woon doe ik al vrijwilligerswerk en dat is dus 37 jaar. Van Favoriet Fm, Eureka, Bouwdorp, diverse sportverenigingen, Sporten voor Gehandicapte, Dickens in de Liemers, Slachtofferhulp, Vluchtelingenwerk en uiteraard de GaBa IJsbaan (volgens mij wordt de editie 2018/2019 mijn 7e) en nog wel het een en ander.

En waarom doe je dat dan? Uiteraard op de eerste plaats omdat je het leuk moet vinden, maar als ik op bijvoorbeeld de ijsbaan de reacties zie, wie kan het dan niet leuk vinden? Vooral de bezoekjes van de Zonnekinderen en de bewoners van Thuvine zijn voor mij bijzondere dingen.

Als ik de prijs zou winnen is dat inderdaad wel leuk, maar zo niet veranderd er nog niets en blijf ik de dingen doen die ik doe. Ik gok zomaar dat er nog wel wat bij gaat komen, als ik iets vindt wat ik ook leuk vindt.