In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden in elk geval tot 1 september 2020 aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we van ma - do geopend van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Resultaten ondermijning gemeenten Duiven en Westervoort 2018

26 juni 2019
Helaas is er ook in onze gemeente sprake van georganiseerde criminaliteit. Drugsproductie en drugshandel, zorgfraude, witwassen, vastgoedfraude, mensenhandel en arbeidsuitbuiting spelen zich vlak onder onze ogen af. Deze vormen van criminaliteit noemen we ‘ondermijning’, omdat het onze samenleving verstoort en ondergraaft. De vermenging van de onderwereld en de bovenwereld, is groter dan u misschien denkt en er gaat heel veel geld in om.

Het komt overal voor, ook in de gemeenten Duiven en Westervoort. Praktijkvoorbeelden zijn er genoeg: De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie, maar ook overlastgevende hangjongeren op een pleintje die de buurt intimideren waardoor omwonenden geen aangifte durven te doen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.

In deze infographic zijn de cijfers van de gemeenten Duiven en Westervoort 2018 te zien.

pdf Infographic resultaten ondermijning gemeente Duiven en Westervoort 2018 (PDF, 3.26 MB)