Repair Café Westervoort Duiven

Repair Café Westervoort Duiven bestaat uit een team van reparateurs, coupeuses, ict-ers en een gastvrouw. Ze doen dit op vrijwillige basis 2x in de week en wel op maandag en op woensdag. Op de maandag zijn ze gesloten voor bezoekers, zodat ze rustig kunnen werken aan de reparaties die er liggen en op de woensdag kunnen de bezoekers tussen 13:00 en 16:00 uur langs komen voor reparaties en/of een kopje koffie of thee.

Alles wat mensen kunnen dragen wordt zo goed mogelijk gerepareerd. Als het niet gerepareerd kan worden, wordt het ook aan de klant doorgegeven. Ook als de kosten van reparatie duurder zijn dan de aanschaf van een vervangend product, dan hoort de klant dat. Het kan om mechanische of elektrische apparaten gaan, maar ook kleding herstel of een pc/laptop die stuk is of software/besturingssysteem die niet meer naar behoren werkt.

Voor de reparaties vragen we een vrijwillige bijdrage voor de aanschaf van materialen en de koffie en thee. In de toekomst zijn er plannen om eventueel workshops te houden, zodat de mensen zelf ook kleine dingen kunnen repareren. Denk hier bv. aan een stekker vervangen.

In september 2017 is er gestart met een naailes op maandagochtend van 10:00 tot 13:00 uur onder leiding van Carla Voorhorst de coupeuse.

Het Repair Café staat voor duurzaamheid en geven de spullen zoveel mogelijk een tweede leven. Soms worden er ook weleens spullen aangeboden voor reparatie en willen ze het niet meer terug. Het wordt dan nagekeken en eventueel gerepareerd en dan voor een klein bedrag via Facebook te koop aangeboden. Ook werkt het Repair Café samen met 2Switch in Westervoort om de duurzaamheid te vergroten.

De vrijwilligers en het bestuur werken iedere week hard aan de kapotte apparatuur van diverse klanten om ze een helpende hand aan te bieden en de duurzaamheid van apparatuur te behouden. Het zou daarom een grote eer en erkenning zijn van het harde werk wat wij de afgelopen jaren hebben verricht.