Project Blaashal

In de gemeente Duiven hadden we door het afbreken van de Spelleward te maken met een groot tekort aan binnensportaccommodatie voor de vele sportverenigingen die de gemeente Duiven rijk is.

Ook MHC de Westerduiven merkten dat als in de winterperiode het zaalhockeyseizoen begon. Alle verenigingen moesten steeds creatiever worden met het verdelen van de beschikbare uren, zodat we allemaal gebruik konden maken van de zaalruimte van Triominos, Candea College en de vele kleinere ruimtes die ter beschikking werden gesteld. Dit werd elk jaar moeilijker. Het probleem moest worden aangepakt en na diverse overleggen met de verenigingen om naar oplossingen te zoeken, bleef de oplossing helaas uit.

Westerduiven is 4 jaar geleden in Utrecht bij Hockeyclub Kampong gaan kijken. Kampong heeft daar 2 blaashallen neergezet, om ook in de regio Utrecht het tekort aan zaalruimte op te lossen. Een mooi alternatief, waar het bestuur wel wat in zag en zo is er een projectgroep gestart bestaande uit: 

  • Joris van Wijk, voorzitter van MHC de Westerduiven
  • Richard Spaan, sponsor- en accommodatiecommissie 
  • Frans Wetzels, accommodatiecommissie 
  • Monique Melchior, zaalhockeycommissie

De projectgroep hield zich bezig met:

  • Businesscase maken 
  • Bestaande hallen gaan bekijken
  • Technische installaties 
  • Vloeren
  • Aansluiting elektra/internet/gas
  • inrichting van de blaashal en nog veel en veel meer zaken……

De projectgroep is op eigen kosten naar Milaan gegaan om de fabriek te bezoeken waar de hal gemaakt wordt. We hadden geluk, op dat moment was “onze hal” in productie.

Een groot project dat heel veel positieve en soms negatieve energie opleverden en uiteindelijk heeft geresulteerd in een prachtige blaashal of in de volksmond: de UFO/tent/skipiste/luchtkasteeltje…. 

Vanaf nu spreken we alleen nog over AirDome. Een plek waar zoveel jeugdspelers, junioren en senioren blij mee zijn, waar over gesproken wordt in het dorp, gemeente, regio en zeker ook landelijk. Handbal, korfbal en zaalvoetbal maakten deze winter ook gebruik van de AirDome. Zelfs een hockeyteam uit Apeldoorn heeft in de AirDome getraind. De AirDome die een echte winter heeft overleefd met hagel, vorst, sneeuw, veel regen, en een echte storm. 

Zonder de hulp van gemeente Duiven, Triominos, Rabobank en heel veel vrijwilligers was dit niet mogelijk geweest. Het voelt raar om iets over jezelf te schrijven waarom je de prijs verdient. We hebben dit alleen maar gedaan om ervoor te zorgen dat iedereen ook tijdens de winterperiode aan binnensport kan doen binnen de gemeente Duiven. 

Iedereen moet toch ook binnen kunnen sporten!