Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Opslag materialen in afwachting van uitspraak ViA15

29 juni 2021
Project ViA15, de verlenging van de A15 en verbreding van delen van de A12 en de A15, is momenteel in afwachting van een definitieve uitspraak van de Raad van State (RvS). In de voorbereidingsfase van het project zijn al liggers en barriers geproduceerd. Aannemerscombinatie GelreGroen heeft behoefte aan een tijdelijke opslaglocatie voor deze materialen. Daarom is er een tijdelijke vergunning aangevraagd om materialen op te slaan op een perceel ten oosten van tankstation Oudbroeken in Duiven. Dit perceel is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf.

Het gekozen perceel heeft een directe verbinding met parkeerplaats Oudbroeken. Hierdoor hoeft de aannemer voor de aanvoer van de materialen geen gebruik te maken van het onderliggend wegennet. Daarnaast is de opslaglocatie gekozen met het oog op de start van de uitvoeringsfase, ná een positieve uitspraak van de Raad van State. Vanaf deze plek kunnen de liggers en barriers straks direct worden vervoerd naar de werklocatie, via de (vergunde, maar nog aan te leggen) bouwweg ten zuiden van de parkeerplaats.

Als het terrein niet meer nodig is voor opslag, wordt het in oude staat teruggebracht.