Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Ondersteuningsverklaring afleggen

Nieuwe partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezing dienen ondersteuningsverklaringen in te leveren. Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiesgerechtigde die deelname van een partij aan de verkiezing ondersteunt. Voor het afleggen van een ondersteuningsverklaring voor een nieuwe politieke groepering kunt u van 4 januari tot en met 1 februari terecht bij de afdeling Burgerzaken.

U kunt hiervoor digitaal een afspraak maken of telefonisch via (0316) 279 111. U kunt ook zonder afspraak bij het gemeentehuis terecht. Het gemeentehuis is iedere werkdag van 8.00 uur tot 12.00 uur geopend.

Ondertekenen ondersteuningsverklaring

De ondersteuningsverklaring ontvangt u van de politieke groepering die u wilt steunen. Vergeet niet om naast de ingevulde ondersteuningsverklaring uw identiteitsbewijs mee te nemen naar het gemeentehuis. U ondertekent het formulier in bijzijn van de ambtenaar. Nadat de medewerker uw ondersteuning heeft gecontroleerd en geregistreerd, krijgt u het formulier gewaarmerkt terug. Het formulier levert u in bij de partij.

Meer informatie hierover vindt u op de website van de kiesraad.