Ondernemers bedankt voor jullie doorzettingsvermogen

18 november 2022
Nieuws

Op vrijdag 18 november was de Dag van de Ondernemer. Een dag waarop ondernemers in Nederland worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. Helemaal in de onzekere tijd van nu. Ook in de gemeente Duiven werden lokale ondernemers deze dag in het zonnetje gezet en kregen een hart onder de riem gestoken. MKB Duiven organiseerde, in het kader van de zesde editie van de Dag van de Ondernemer, een informatieve en gezellige middag in café De Beloning aan het Remigiusplein.

Burgemeester Huub Hieltjes was aanwezig om de ondernemers toe te spreken over het economisch klimaat in de gemeente, over de ontwikkelingen dit jaar en zijn verwachtingen voor volgend jaar. Namens de provincie Gelderland was gedeputeerde Peter Kerris aanwezig om de ondernemers toe te spreken.

Financiële ondersteuning door vouchers

In zijn toespraak gaf burgemeester Hieltjes aan dat veel ondernemers geraakt zijn door de coronacrisis en door een nieuwe crisis, zoals de energiecrisis. Hij bedankte de ondernemers voor hun inzet en doorzettingsvermogen. Hij gaf aan dat de gemeente enige financiële ondersteuning biedt aan ondernemers voor de moeilijke periode die is geweest en nog gaat komen. Daarbij gaat het niet om bedragen die alle problemen oplossen. Het is wel een erkenning van de zorgen van veel ondernemers. Tot 1 oktober jl. had de gemeente een voucherregeling voor horecaondernemers. Daar hebben tien horecaondernemers gebruik van gemaakt. Na 1 oktober jl. is er een nieuwe regeling van vouchers voor kleine ondernemers. Dit is een regeling voor ondernemers, die door de coronacrisis of een andere maatschappelijke crisis zijn geraakt. Zij kunnen een voucher aanvragen van maximaal € 1.000,-. Hiervoor is in totaal een budget beschikbaar van € 100.000,-.

Momenteel wordt er nog weinig gebruik gemaakt van de vouchers. De reden hiervoor is niet bekend, maar wellicht zijn ondernemers gewend hun eigen boontjes te doppen of wellicht is er schaamte. De burgemeester riep tijdens de bijeenkomst nogmaals ondernemers op gebruik te maken van de regeling.

Meer informatie over de voucher en aanvragen is te vinden op de website van de gemeente Duiven: https://www.duiven.nl/financiele-steun.

Compensatie inwoners

De burgemeester gaf verder aan dat de gemeenteraad heeft besloten om de onroerende zaakbelasting (OZB) te verlagen. Dat is ook gunstig voor ondernemers in onze gemeente. Het gaat om een verlaging van 3 procent. Daarnaast is besloten om geen inflatiecorrectie toe te passen op de rioolheffing en de afvalstoffenheffing
Alle huishoudens krijgen volgend jaar ook een eenmalige compensatie van € 150,- voor de stijgende lasten. Daarnaast is besloten tot een regeling voor het bestrijden van energiearmoede. Dit betekent ook een ondersteuning voor de koopkracht van de consumenten. Dat helpt indirect ook onze ondernemers.

Nieuwe bedrijventerreinen

De burgemeester ging in zijn toespraak ook in op de ontwikkeling van de bedrijventerreinen. Zo is de gemeente bezig met de uitgifte van de laatste kavels op bedrijventerreinen InnoFase en De Nieuweling. Verder wordt er gewerkt aan de uitbreiding van het regionale bedrijventerrein Centerpoort-Noord en het lokale terrein Graafstaete. De verwachting is dat de kavels van deze bedrijventerreinen in 2024 voor ondernemers beschikbaar zijn.

Duurzaamheid  en toekomstbestendigheid

Toekomstbestendig ondernemen is belangrijk voor de gemeente Duiven. Daarbij gaat het ook om duurzaamheid. Bij de uitgifte van bedrijventerreinen selecteert de gemeente daar voortaan op. We vragen van bedrijven die grond van de gemeente willen kopen, dat ze een bedrijfsverduurzamingsplan hebben.
Daarbij moet informatie worden verstrekt over vier thema’s:

  • duurzame energie;
  • klimaatadaptatie en biodiversiteit
  • circulariteit en
  • duurzame mobiliteit.   

Daarmee willen we bijdragen aan duurzame bedrijventerreinen en toekomstbestendige ondernemingen.

Afspraak maken

U bent welkom in het gemeentehuis. Wij helpen u graag goed. Daarom werken wij alleen op afspraak.

Het gemeentehuis is dagelijks geopend en dit zijn de openingstijden:

maandag 8.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.00 uur
dinsdag 8.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.00 uur
woensdag 8.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.00 uur
donderdag 8.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.00 uur
vrijdag 8.00 tot 12.00 uur
 
Hiernaast op de maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of opmerking? Vul het contactformulier in.

Bereikbaarheid KlantContactCentrum

maandag t/m donderdag 8.00 tot 16.00 uur
vrijdag 8.00 tot 12.30 uur
   
Telefoon: (0316) 279 111
WhatsApp: (06) 11 08 17 96

Bereikbaarheid Sociaal Loket

maandag t/m vrijdag 8.30 tot 12.30 uur

Bezoekadres

Koning Willem-Alexanderplein 1
6921 ES Duiven

Postadres

Postbus 6
6920 AA Duiven

E-mailadres

gemeente@duiven.nl

Telefoonnummer 

(0316) 279 111

Blijf op de hoogte en volg ons online