Olympia's Tour door de gemeente Duiven

Gemeente Duiven is op vrijdag 14 september 2018 finishplaats van de Olympia’s Tour. Hier leest u alles over de etappe, de route, het programma en wat dit betekent voor de verkeerssituaties en de bereikbaarheid. Informatie die voor u als inwoner, ondernemer en bezoeker handig is om te weten. De informatie op deze pagina wordt nog verder aangevuld.

Heeft u een vraag en is deze na het lezen van de info nog niet beantwoord? Neem dan contact op met de gemeente Duiven via telefoonnummer (0316) 279 111 of stuur een mail naar gemeente@duiven.nl.

Algemene informatie etappe

Olympia’s Tour is de oudste wielerwedstrijd in Nederland en van oudsher dé opleidingskoers voor de beste amateurs, nationaal en internationaal. De vierde etappe van Olympia’s Tour 2018 start op vrijdag 14 september om 12 uur in Nijverdal, doorkruist de Liemers en eindigt na drie rondes (die gaan door Westervoort, Groessen, Loo en Duiven) in een spannende finale in het centrum van Duiven.

Verwachte doorkomsttijd

Naar verwachting rijden de wielrenners om 13.45/14.00 uur de gemeente Duiven in. Hierna rijden ze drie rondes van 22,3 km. Deze ronde komt door Duiven, Westervoort, Loo, Groessen en eindigt in Duiven.

Finish

De finish wordt tegen 15.30/15.35 uur bereikt. De finishlijn ligt in de Kastanjelaan, ter hoogte van de parkeerplaats aan het Liemersplein. 

Dit is een prognose. Wilt u graag bij de finish zijn, dan adviseren we u er iets voor die tijd te zijn.

Route en bereikbaarheid

Het is niet te voorkomen dat met de organisatie van een professionele wielerronde als de Olympia’s Tour mensen ook hinder kunnen ondervinden van het evenement. De organisatie heeft oog voor de bereikbaarheid in alle opzichten, maar de koers heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van Duiven, Groessen en Loo op 14 september.

De route

Op de kaarten die u hieronder kunt openen, ziet u de route die de wielrenners afleggen.

pdf Olympia's tour 2018 route Duiven (PDF, 4.15 MB)

pdf Olympia's tour 2018 etappe 4 Nijverdal-Duiven (PDF, 2.79 MB)

Afsluiting wegen

Als de wielrenners naderen wordt de weg vrijgehouden en dus afgesloten voor ander verkeer. Motoragenten begeleiden de wielrenners en rijden voorop om de weg tijdig vrij van verkeer te maken. De deelnemers rijden 3 rondes.

De weg wordt steeds afgesloten vlak voor en tijdens de doorkomst van de renners. Dat is tussen 13.45 en ongeveer 15.35 uur. Goed om te weten: de wielrenners doen ongeveer 30 minuten over het rijden van een ronde. Tussentijds worden de wegen dus weer ongeveer 15 minuten opengesteld.

Verkeersregelaars en –begeleiders worden ingezet bij alle kruisingen. Ze zorgen voor een veilige doorgang voor renners en het overige verkeer. Ze wijzen verkeersdeelnemers in de juiste richting of sluiten tijdelijk de weg af. Let op, dit kan zorgen voor oponthoud. Houd rekening met een langere reistijd. 

Voor de veiligheid is het ook noodzakelijk om de volgende wegen af te sluiten:

  • De Rijksweg (gedeelte tussen de Rivierweg en de Westsingel) wordt vrijdagmiddag afgesloten voor (vracht-) auto’s.  Afsluiting is van de eerste doorkomst tot direct na de laatste doorkomst, dus ongeveer anderhalf uur. Er wordt een omleidingsroute aangegeven. Houd rekening met een langere reistijd.
  • De Kastanjelaan (gedeelte tussen de inrit van de LIDL en de Eikenlaan) wordt tijdelijk afgesloten voor verkeer. Hier is de finish.

Er wordt een tijdelijk parkeerverbod ingesteld:

  • De parkeerplaats het Liemersplein is afgesloten op vrijdag 14 september.
  • In de Kastanjelaan geldt een verkeersverbod. Hier is de finish.

Vragen en antwoorden

Welke wegen zijn onderdeel van de route?
Open hiervoor het Overzicht wegen Olympia’s Tour.

pdf Overzicht wegen Olympia's tour (PDF, 267.44 KB)

Ik woon langs de route, kan ik dan niet met de auto weg?
Het zou kunnen dat u tijdens de wielerronde tijdelijk (10 tot 15 minuten) niet van huis kunt. Dat is wanneer de deelnemers passeren. Houd rekening met extra reistijd.

Ik wil in Duiven gaan kijken naar de ontknoping van de rit. Hoe kan ik daar het beste komen?
Wij adviseren u met de fiets te gaan of te voet. Gaat u met de auto dan kan het zijn dat u het centrum lastig kunt bereiken (door tijdelijke wegafsluitingen).

Waar kan ik in het centrum van Duiven mijn auto parkeren?
Het centrum van Duiven is door de koers lastiger bereikbaar per auto en de parkeergelegenheid is minder door de afsluiting van het Liemersplein. Wij adviseren u met de fiets te komen of te voet. Gaat u toch met de auto, dan kunt u parkeren bij op het parkeerterrein bij Albert Heijn en bij Action. Let op, de parkeerplaats bij Albert Heijn is alleen bereikbaar via de Thuvinestraat. De parkeerplaats bij LIDL en bij Action zijn beperkt bereikbaar. Wanneer de renners passeren zijn deze tijdelijk niet toegankelijk.

Ik kom kijken en pak de fiets naar het centrum. Waar kan ik mijn fiets stallen?
Dat kan bij het Remigiusplein.

Is IKC Remigius bereikbaar?
Het IKC is tussen 13.45 en 16.00 beperkt bereikbaar via de Kastanjelaan. Een alternatief is om  via de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat richting het IKC te rijden.

Is de kerk/begraafplaats bereikbaar?
In de middag zijn de kerk en de begraafplaats beperkt bereikbaar. Houd rekening met langere reistijd.

Kunnen de hulpdiensten wel ter plaatse komen?
Omdat het verkeer wordt geregeld door verkeersregelaars, kunnen de hulpdiensten er altijd langs.

Hoe moet ik rijden als ik naar de huisarts of het ziekenhuis moet?
Via de route die u normaal gesproken rijdt. Houd wel rekening met vertraging omdat meerdere wegen tijdelijk (10 tot 15 minuten) zijn afgesloten, zie:

pdf Olympia's tour 2018 route Duiven (PDF, 4.15 MB)

pdf Overzicht wegen Olympia's tour (PDF, 267.44 KB)

We adviseren u eerder te vertrekken zodat u op tijd voor uw afspraak bent. 

Is het gemeentehuis geopend op 14 september?
De servicebalie is van 08.00- 12.30 uur geopend (reguliere openingstijden). Wilt u iets aanvragen/ophalen? Dat kan op afspraak. In de afsprakenmodule kunt u kijken wanneer dat mogelijk is.

Let op: Het parkeerterrein voor het gemeentehuis en het terrein ernaast (Liemersplein) is afgesloten.